KookJij

Bonen-aardappelsalade met gegrilde lamsfilet

Een heerlijk bonen-aardappelsalade met gegrilde lamsfilet recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Voorgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Gegeten in Z.Duitsland en gevraagd aan de kok
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bonen-aardappelsalade met gegrilde lamsfilet te bereiden

grillpan voorverwarmen
De aardappelen schillen en in schijven snijden. De groene en rode bonen schoonmaken, wassen en in drie cm. lange stukken snijden. . Boter in een pan verhitten, het spek door midden snijden en daarin knapperig aanbraden. Sjalotten schillen en in kleine stukjes snijden en bij het spek voegen en glazig bakken en af laten koelen. Dressing maken van:
Balsamicoazijn, gevogelte fond, mosterd, zout en peper en een klein beetje zonnebloemolie.
Peterselie klein hakken, de bonen en de aardappelschijfjes met de dressing marineren, afgekoelde spek en sjalotten toevoegen en even een laten trekken. Kort voor het opdienen 2 el. gehakte peterselie erdoor roeren.
Knoflooktenen in kleine stukjes snijden.
Rozemarijn vanaf de top ritsen en naaldjes opvangen en elke lamsfilet door de naaldjes halen.
De filets met de gehakte knoflook bestrooien, met peper en zout kruiden en met olijfolie marineren. Lamsfilets op de hete grill aan beide zijden grillen, de vuur lager zetten en het vlees ca. 5 minuten laten rusten. Bonen-aardappelsalade aan een kant op een schaal leggen, de lamsfilets erbij leggen en met peterselietakjes garneren.

Mijn kookverhaal (Jan de Vries)

Dit aten wij op vakantie in Z. Duitsland het is een betrekkelijk eenvoudig recept en in niet al te lange tijd te maken, het is ongelofelijk als je interesse toont in wat je eet en je laat het merken komt in negen van de tien gevallen de kok uitleggen hoe het is gemaakt. je moet natuurlijk niet komen als het rest. stampvol zit.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

gea

gea zegt:
Ja, die ervaring heb ik ook, Jan.Koks zijn ook altijd blij dat je blij wordt van hun eten. Trouwens, dit lujkt mij ook errug lekker!!!!:p:p:p