KookJij

Bolus eierkoeken

Een heerlijk bolus eierkoeken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: zelf bedacht recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bolus eierkoeken te bereiden

- Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven)
- Mix de eieren samen met de donkerbruine basterdsuiker, vanillesuiker, kaneel en zout ca 10 minuten tot een luchtig geheel
- Zeef het zelfrijzend bakmeel en de custard en schep dit met een metalen lepel voorzichtig door het eimengsel
- Bekleed de bakplaat met bakpapier
- Schep 4 bergjes deeg op het bakpapier en smeer dit een beetje uit met de achterkant van een lepel
- Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de eierkoeken in 15 minuten gaar en goudbruin.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

shelley

shelley zegt:
Het lijkt me lekker :p
wendy1

wendy1 zegt:
Nou ik heb ze vandaag gemaakt en ze waren erg lekker hoor. Ga ze ook een keer proberen met witte basterdsuiker.
Groetjes Wendy
tw schot

tw schot zegt:
het lijk me een heerlijk recept. en makkelijk te maken
bep massop

bep massop zegt:
Lijkt me heel erg lekker.Ook goed voor Sonja Bakker. Ga het zeker proberen