Recept
« Terug naar recepten
Boeuf bourguignonne
PT240M
Boeuf bourguignonne
Een heerlijk boeuf bourguignonne recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
310 kCal energie
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boeuf bourguignonne te bereiden
snijd de zwoerdjes van het spek en laat ze zachtjes in de oven in een ovenschaal uitbakken.
gooi de zwoerd weg en bak de spekjes 2 minuten aanelke kant in het spekvet.
laat het spek op keukenpapier uitlekken en snijd het in stukjes.
snijd het rundvlees in blokjes van 4cm, doe ze in de ovenschaal met de uitgeperste knoflook, de schoon gemaakte champignons, de uitjres, het bouquet garni, de bouillon en de wijn.
voeg zout en peper toe.
breng het geheel aan de kook en laat het vlees afgedekt in 2,5 a 3 uur in de oven gaar stoven.
neem de schaal er af en toe uit en schep alles om.
roer maizena glad met 1 eetlepel water, roer het door kookvocht en laat het op halfhoog vuur binden.
proef het vlees, breng het zonodig nog eens op smaak met peper en zout en serveer
gooi de zwoerd weg en bak de spekjes 2 minuten aanelke kant in het spekvet.
laat het spek op keukenpapier uitlekken en snijd het in stukjes.
snijd het rundvlees in blokjes van 4cm, doe ze in de ovenschaal met de uitgeperste knoflook, de schoon gemaakte champignons, de uitjres, het bouquet garni, de bouillon en de wijn.
voeg zout en peper toe.
breng het geheel aan de kook en laat het vlees afgedekt in 2,5 a 3 uur in de oven gaar stoven.
neem de schaal er af en toe uit en schep alles om.
roer maizena glad met 1 eetlepel water, roer het door kookvocht en laat het op halfhoog vuur binden.
proef het vlees, breng het zonodig nog eens op smaak met peper en zout en serveer
frank zegt: