KookJij

Boerenkoolstamppot

Een heerlijk boerenkoolstamppot recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Boerenkoolstamppot te bereiden

De boerenkool in weinig water aan de kook brengen. Ongeveer 20 minuten laten koken. De aardappels stomen of koken zoals je gewend bent. Intussen van het gehakt met gehaktkruiden kleine balletjes draaien en deze aanbakken in de boter. Rondom bruin bakken en dan de spekjes toevoegen. Spekjes uitbakken en de gehaktballetjes steeds in beweging houden zodat deze niet aanbranden. Aardappels fijnstampen en boerenkool afgieten. Gehaktballetjes uit de pan halen en even apart houden. Boerenkool, aardappels, spekjes en bakvet bij elkaar doen en goed doorroeren. Als laatste het zoet-zuur vocht toevoegen en de stamppot smeuïg maken. De uitjes klein snijden. Stamppot opscheppen, gehaktballetjes en uitjes toevoegen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

geabruining

geabruining zegt:
Ja, deze variatie lijkt me ook wel wat!!! Dank je!
Gea
Ivo

Ivo zegt:
Ik ben een fervent aanhanger van stamppot - deze kende ik helemaal niet, maar lijkt me lekker. Zo snel mogelijk proberen!
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Fred, ik dacht dat ik deze vraag al beantwoordt had, maar schijnbaar vergis ik me. Maar het is zoals bametz-saffrie zegt, door de boerenkool als je deze gaat koken. Giet de boerenkool af en vang het kookvocht op, dit kan ook gebruikt worden om de stamppot smeuïger te maken. Groetjes Gerda :p;)
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Hallo Fred F,
Als je de boerenkool gaat koken de bouillonblokjes er doen:D
Fred Fortgens

Fred Fortgens zegt:
Ik wil dat wel klaar maken. maar? wat moet ik met die bouillonblokjes doen.
Groetjes Fred.
slaatje

slaatje zegt:
Hallo bametz-saffrie, als u knoflookpoeder gebruikt dan moet er echt wel iets meer in dan een theelepel. Door de paprika met de knoflook even aan te bakken, vuur uit en verder laten garen, krijgt de paprikasmaak niet de overhand, probeer maar het zal reuze mee vallen. Groetjes Gerda:p
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Maria, een rauw ei lijkt mij niet zo'n goed idee, i.v.m. de salmonella-bacterie, behalve als je van te voren zeker weet dat je het in de over doet. Dus ik hou het toch maar bij melk.
Groetjes Gerda:p
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Vind het een leuke variatie ! Ik laat de paprika weg,want ben er geen "fan" van en gebruik een theelepel knoflook-poeder.Gerookte kip i.p.v.rookworst en voor het opdienen de kip in plakjes gesneden bovenop de boerenkool.
lekker!
:p
maria11

maria11 zegt:
een rauw ei en een klontje roomboter er door roeren, dan hoeft er geen melk bij, maar evt. een scheutje kookvocht. Het maakt de stamppot luchtiger,vooral als hij nog even de oven in gaat..
slaatje

slaatje zegt:
Het moeten dan wel kleine eters zijn, wij eten hier met drieën van, er blijft dan nog iets over en dat vries ik in. Het is echt niet te veel voor 4 personen, probeer maar. Neem desnoods iets minder aardappelen maar de 700 gram boerenkool heb je echt nodig. 1/2 rookworst pp.
Groetjes Gerda:p
Tania

Tania zegt:
Het gerecht lijkt me heerlijk maar de hoeveelheid die je maakt voor 4 personen is wel erg veel. Van de genoemde hoeveelheid kunnen 8 mensen ook makkelijk goed eten denk ik. ;)groetjes, Tania