KookJij

Bloody Haring

Een heerlijk bloody haring recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 5 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Voorgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bloody Haring te bereiden

Men neme 1 haring. Zo, dat is gemakkelijk, toch? Een mooie schoongemaakte haring. Dus niet zo een modderding. Of maak hem zelf nog een keer schoon. Even met het mesje erlangs. Men neme dus een mooie, blanke, goed schoongemaakte haring. Voor mij is dat op zich al genoeg, tot ik dus haring proefde met deze vinaigrette erbij. De verhoudingen: één deel wodka, drie delen tomatensap. Paar druppels tabasco, beetje vers gemalen zwarte peper en wat gemalen zeezout. Dat is dus de ‘doodordinaire’ Bloody Mary! Eén glaasje voor jou, heerlijk, en voeg aan de rest een scheut neutrale, lichte olijfolie toe. Serveer de in stukje gesneden haring met de vinaigrette. Echt: een gedicht!

Mijn kookverhaal (Joop van Nes)

Enkele jaren geleden zag ik bovenstaand recept ergens in een bijlage van een groot landelijk ochtendblad staan, helaas weet ik niet meer wie de rechtmatige eigenaar ervan is. Het intrigeerde mij en ik heb het uitgeprobeerd. Gevaarlijk lekker, proberen dus!
Ik heb de oorspronkelijke tekst, die niet van humor is gespeend, hierboven weergeven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Beste Joop,een goede nieuwe haring is lekker,een bloody-mary is lekker,de combinatie is dubbel zo lekker.Dus 1 + 1 is op z'n minst 3.
Jan A:?:?