KookJij

Recept voor Blonde aardappelsoep met gefrituurde knolselderij

Een heerlijk blonde aardappelsoep met gefrituurde knolselderij recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Smelt de boter zonder te kleuren in een ruime soeppan. Smoor hierin zachtjes de prei, witte kool en knolselderij. Voeg de tomaatstukjes toe en laat even meesmoren. Nu de aardappelblokjes erbij doen en opvullen met de groentebouillon. Breng dit aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep met de staafmixer en giet hem door een zeef in een andere pan. Breng het op smaak met een snufje zeezout. Klop op het laatst de halfstijf gelagen slagroom door de soep. Schep in ruime koppen of borden. In de tijd dat de soep zachtjes kookt, de olie verhitten tot 180 graden. Hierin de knolselderij frites, goudbruin en krokant frituren. Op keukenpapier laten uitlekken en op het laatst over de soep strooien. Afgarneren met de vers gesneden bladselderij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jaton

Jaton zegt:
Gefrituurde rauwe knolselderij worden slappe frietjes,Beter is het de knol eerst ca.30 minuten te koken,daarna in reepjes te snijden ,dan door een bloempapje te halen en vervolgens te frituren.