KookJij

Bloemkool ovenschotel met kip/kerrie/ananas

In deze ovenschotel zit de bloemkool goed verstopt. Doordat je de bloemkool samen met de aardappelen tot een puree maakt is deze dus niet zichtbaar en kun je op deze manier kinderen EN volwassenen toch bloemkool laten eten. Gewoonweg omdat de textuur anders is en de bloemkool niet herkenbaar. Voor nog meer camouflage kun je eventueel ook nog de kaas, die je gebruikt om mee te gratineren, door de puree heen scheppen. Het grote voordeel is dat je de broodnodige vitaminen op deze manier natuurlijk wel binnen krijgt. De verse ananas in het onderste gedeelte van deze schotel zorgen voor NOG meer vitaminen. Een ware vitaminen bom dus. TIP: Je kunt een half uurtje tijd besparen door de puree gewoon naast de kip / kerrie/ ananas te serveren. Roer in dat geval de geraspte kaas door de bloemkool / aardappelpuree heen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bloemkool ovenschotel met kip/kerrie/ananas te bereiden

  1. Ananas schillen de harde binnenkant eruit snijden  en de rest  in kleine partjes snijden, aardappels schillen en bloemkool schoon maken en in roosjes verdelen, snijd de kipfilet in kleine blokjes.
  2. Aardappels en bloemkool gaar koken (dit kan gewoon in dezelfde pan), als het gaar is (controleren door er met een vork in te prikken) giet je het water af en maak je er puree van samen met de melk, boter, peper, zout en nootmuskaat.
  3. Verhit intussen olie in een wok of pan en fruit hierin de knoflook.
  4. Voeg  de kipfilet toe en bak die rondom aan.
  5. Voeg de peper, zout en kerrie toe en roer het geheel goed om.
  6. Doe de ananas en de room erbij en laat de saus een beetje indikken. Bind eventueel bij met allesbinder of een ander bindmiddel.
  7. Doe dit geheel in de onderste helft van een ovenschaal en doe er de aardappel/bloemkool puree overheen.
  8. Strooi er de geraspte kaas overheen en zet dit 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst