Recept
« Terug naar recepten
					
						Biscuit voor de vakantiegangers
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Biscuit voor de vakantiegangers
Een heerlijk biscuit voor de vakantiegangers recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Hilde Dumont
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									... personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Derbyke & Elmo
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Biscuit voor de vakantiegangers te bereiden
 De bloem, eikes en limoncello in een grote kom, deze opkloppen +/- 10 min. 
Neem een taartvorm of pizzavorm beboteren en bestrooien met bloem, het beslag erin verdelen.
Bak deze in een voorverwarmde oven op 175 gr gedurende +/- 20 min. Verwijder de vorm en laat afkoelen.
Gelatine blaadjes laten weken in koud water. Vijf soeplepels limoncello opwarmen en de gelatineblaadjes oplossen, laat een beetje afkoelen en meng onder de mascarpone.
Klopklop bereiden zoals op verpakking staat vermeld, klop deze stevig op.
Biscuit met een scherp mes in 2 gelijke schijven snijden.
Besmeer ene kant van de biscuit met de mascarpone verdeel een deel in schijven gesneden aardbeien erop evezeer de ananas in blokjes gesneden, opnieuw een laagje mascarpone. De andere helft van biscuit erop leggen.
Verdeel de klopklop (slagroom) over de biscuit en werk af met aardbeien, bramen en chocoladeschilfers. Steek er enkele hostieblaadjes op de biscuit.
Zet de biscuit enkele uren in ijskast.
 
										Neem een taartvorm of pizzavorm beboteren en bestrooien met bloem, het beslag erin verdelen.
Bak deze in een voorverwarmde oven op 175 gr gedurende +/- 20 min. Verwijder de vorm en laat afkoelen.
Gelatine blaadjes laten weken in koud water. Vijf soeplepels limoncello opwarmen en de gelatineblaadjes oplossen, laat een beetje afkoelen en meng onder de mascarpone.
Klopklop bereiden zoals op verpakking staat vermeld, klop deze stevig op.
Biscuit met een scherp mes in 2 gelijke schijven snijden.
Besmeer ene kant van de biscuit met de mascarpone verdeel een deel in schijven gesneden aardbeien erop evezeer de ananas in blokjes gesneden, opnieuw een laagje mascarpone. De andere helft van biscuit erop leggen.
Verdeel de klopklop (slagroom) over de biscuit en werk af met aardbeien, bramen en chocoladeschilfers. Steek er enkele hostieblaadjes op de biscuit.
Zet de biscuit enkele uren in ijskast.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
									 
                    




 
					

Anna zegt: