KookJij

Biscuit voor de vakantiegangers

Een heerlijk biscuit voor de vakantiegangers recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: ... personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Biscuit voor de vakantiegangers te bereiden

De bloem, eikes en limoncello in een grote kom, deze opkloppen +/- 10 min.
Neem een taartvorm of pizzavorm beboteren en bestrooien met bloem, het beslag erin verdelen.
Bak deze in een voorverwarmde oven op 175 gr gedurende +/- 20 min. Verwijder de vorm en laat afkoelen.
Gelatine blaadjes laten weken in koud water. Vijf soeplepels limoncello opwarmen en de gelatineblaadjes oplossen, laat een beetje afkoelen en meng onder de mascarpone.
Klopklop bereiden zoals op verpakking staat vermeld, klop deze stevig op.
Biscuit met een scherp mes in 2 gelijke schijven snijden.
Besmeer ene kant van de biscuit met de mascarpone verdeel een deel in schijven gesneden aardbeien erop evezeer de ananas in blokjes gesneden, opnieuw een laagje mascarpone. De andere helft van biscuit erop leggen.
Verdeel de klopklop (slagroom) over de biscuit en werk af met aardbeien, bramen en chocoladeschilfers. Steek er enkele hostieblaadjes op de biscuit.
Zet de biscuit enkele uren in ijskast.



Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Ook weer zo'n heerlijk taartje! :D:D