KookJij

Bigos

Een heerlijk bigos recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Polen
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bigos te bereiden

Verse savooikool of wittekool sneden in reepjes.We gooien die in groote pot met beetje water , laurier blaadjes en paddestoelen.Op klein vuur laten koken met deksel erop (af en toe roeren).Worst in blokjes sneden.Van gehakt bolletjes maken.Worst, gehakt bolletjes en spek samen laten bakken in de pan met beetje vet tot alles beetje bruin is.Dan doen we gesneden in blokjes ui bij.In savooikool blokje bouil'lon met beetje peper zout en parika toevoegen(op je eigen smak).Vlees( worst spek etc.) gooien we in stamppot.en dan glas rode wijn erbi.Dan tomaatconcentraat erbij (als je lust maar hoef niet).Alles laten rustig koken.Tot alles gaar is.Dan......
We nemen een pan we doen er vet in.Als vet warm is we doen eetlepel of 4 tarwemeel erin.We mengen (bakken op klein vuur) die bloem tot die goudbruin wordt en dan voorzichtig in de stamppot toevoegen.Ondertussen savooikool mengen.Nog even laten koken en klaar.
Smakkelijk !!!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

eva

eva zegt:
Ik heb bigos op verschillende manieren gegeten in polen en zelf maak ik het ook regelmatig, de producten typisch Pools haal ik in het Poolse winkeltje, een bijzonder lekker gerecht.
Ton Schilperoort

Ton Schilperoort zegt:
Verschrikkelijk lekker
Sandra

Sandra zegt:
:p Ik heb in Polen Bigos gegeten. Was echt heerlijk, dus ik ga het zeker proberen!
Annabelle

Annabelle zegt:
met bij bedoel ik erin of erbij.Hopelijk kon ik U helpen

Groetjes