Recept
« Terug naar recepten
Bigos
PT120M
Bigos
Een heerlijk bigos recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Bigos te bereiden
Verse savooikool of wittekool sneden in reepjes.We gooien die in groote pot met beetje water , laurier blaadjes en paddestoelen.Op klein vuur laten koken met deksel erop (af en toe roeren).Worst in blokjes sneden.Van gehakt bolletjes maken.Worst, gehakt bolletjes en spek samen laten bakken in de pan met beetje vet tot alles beetje bruin is.Dan doen we gesneden in blokjes ui bij.In savooikool blokje bouil'lon met beetje peper zout en parika toevoegen(op je eigen smak).Vlees( worst spek etc.) gooien we in stamppot.en dan glas rode wijn erbi.Dan tomaatconcentraat erbij (als je lust maar hoef niet).Alles laten rustig koken.Tot alles gaar is.Dan......
We nemen een pan we doen er vet in.Als vet warm is we doen eetlepel of 4 tarwemeel erin.We mengen (bakken op klein vuur) die bloem tot die goudbruin wordt en dan voorzichtig in de stamppot toevoegen.Ondertussen savooikool mengen.Nog even laten koken en klaar.
Smakkelijk !!!
We nemen een pan we doen er vet in.Als vet warm is we doen eetlepel of 4 tarwemeel erin.We mengen (bakken op klein vuur) die bloem tot die goudbruin wordt en dan voorzichtig in de stamppot toevoegen.Ondertussen savooikool mengen.Nog even laten koken en klaar.
Smakkelijk !!!
eva zegt: