KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Beef Wellington met wijnsaus

Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Snipper de sjalot, stoof 'm aan in boter. Borstel de champignons schoon, snij ze in stukken en mix ze grof met de staafmixer. Doe ze bij de sjalot, samen met de rozemarijn en de laurier. Laat gaarstoven. Doe er dan de room bij en laat even inkoken. Haal de kruiden weg. Mix tot een dikker puree (duxelle). Laat daarna afkoelen.
Snij de kool in reepjes en blancheer ze in gezouten water.
2. Schroei de biefstukken dicht in hete boter. Bak ze zoals u ze het liefste eet (ze garen niet verder in hun 'jasjs'). Laat afkoelen. Dep daarna het vlees droog.
3. Snij de deegplak in vieren. Schep op elk stuk een eetlepel kool. Leg er de steaksop. Schep een eetlepel duxelle op het vlees. Kruid de vulling met peper en zout.
4. Vouw het deeg over het vlees dicht en keer de pakketjes, zodat de naad onderdaan zit. Bestrijk de pakketjes met losgeklopte eierdooier. Bak ze in 15 minuten goudbruin, in een op 210°C voorverwarmde oven. Verwarm de rest van de kool en schep ze op de borden. Snij de Beef in plakken en schik ze op het koolbedje. Lepel er wat saus bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jake

zegt:
Idd. het e.a. gevonden op internet en hoe maakt u de wijnsaus?:o
AnnikaT

zegt:
Duxelles is een champignonpuree met kruiden, uit de tijd van Lodewijk X1V.
Jake

zegt:
Hoe maak je de wijnsaus en wat is duxelle?:o
marian

zegt:
lekker lekker