KookJij

Bastognetaart

Nieuwsbrief aanmelden

Bastognetaart

Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: van een vriendin
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

In een kom de slagroom met de suiker stijfkloppen. 1 koek dik bestrijken met slagroom. De volgende koek eropleggen en dik bestrijken met slagroom. Koeken met slagroom op hun kant op een platte schaal leggen. Volgende koek ertegenaan leggen en bestrijken met slagroom. Op dezelfde manier doorgaan tot alle koeken gebruikt zijn. Taart met slagroom bestrijken en 8 uur in de koelkast laten opstijven. Taart bestrooien met krokant. Steeds tussen 2 koeken in plakken snijden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Dayenne

Dayenne zegt:
Dit is volgens mij geen ronde taart maar een rechthoek. Ze had dat beter kunnen vermelden. Je legt de koekjes op hun kant en "plakt" er de volgende tegenaan. Is de rij vol, begin je een nieuwe. Koekjes met slagroom dus, ja.
Kel

Kel zegt:
Maar dan eet je dus gewoon koekjes met slagroom?
lalalala

lalalala zegt:
lijkt me lekker, ik wil hem voor de verjaardag voor mijn moeder maken...alleen 1 vraagje, kun je er kaarsjes insteken of is hij daar te hard voor??
merle

merle zegt:
is zooooo lkkr maak hem nu al voor de 20 keer:p:p:p:p
kim

kim zegt:
Lijkt me heerlijk11:p;):D
Vlv

Vlv zegt:
Lijkt me super...maar wat is 'bestrooien met krokant'?
franeke

franeke zegt:
hey, ik snap niet hoe die taart op de foto chocolade-achtige uitziet, moet je soms cacao in de slagroom verwerken? hoeveel lagen leg je zo op elkaar......is dat zoiets als koekjestaart met petite beurres?????:)
sharonnne12

sharonnne12 zegt:
Ik ben verslaafd aan Bastognekoekjes, dus dit smaakt ook prima.:p;):):D
Merel

Merel zegt:
Moet je hem in een springvorm doen??
Want ik snap het niet zo geod, maar. hij is wel super lekker hoor!!:p
bouw

bouw zegt:
lekker