KookJij

Recept voor Basisrecept Römertopf

Een heerlijk basisrecept römertopf recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen fantasie en belevingswereld
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Achtereenvolgens in de pot :
- vlees + kruiden
- uien+knoflook gesnipperd
- aardappelen in blokjes of rijst
- groenten + kruiden na een uur toevoegen, champignons evt. later
klontjes boter.
Deksel er op en onder het midden in een koude oven zetten, oven 200 °C zetten.
2 uur voor kip en varkensvlees
3 à 4 uur voor rundsvlees
Daarna het vocht evt. binden met allesbinder (niet bij de rijst ).
Deksel erop (eerst een paar klontjes boter)

Mijn kookverhaal (riet vloemans)

Zelf experimenteren, proberen, ervaren, variëren,
andere groenten proberen, ander vlees

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

suus

suus zegt:
moet er niet iets van vocht bij ? of moet het blokje bouillon laten oplossen in hoeveel ML water ?
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Op mijn site heb ik ook een lekker recept staan met gebruik van een Römertopf, n.l. HUTSPOT UIT DE RÖMERTOPF.
(klik op GEBRUIKERS; klik in kader ZOEKOPDRACHT mijn naam in en dan kom je het recept vanzelf tegen):D
headdamage

headdamage zegt:
Gaat super doe het nu al drie keer zo en gaat perfect :);):p
hns

hns zegt:
Mijn Romertopf is indertijd met een coating gekocht. (Binnenzijde), Hoeft dus nooit vooraf in water te 'weken'. Goed recept. Grten Hans:):):)
Aussie Jenny

Aussie Jenny zegt:
Ziet er lekker uit, in geen eeuwen de R.t.gebruikt, ik gebruik wel veel de slowcooker en dat gaat ook met dit recept denk ik.
maria11

maria11 zegt:
Tomaten uit blik kan ook altijd , alleen zorgen dat er niet teveel vocht in de pot komt, want door de bereidingswijze vormt zich ook vocht door het vlees en de groenten; vooral met rijst de hoeveelheid vocht goed afwegen, anders wordt het een natte smurrie:?
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Het beste is de Römertopf een avondje vóór je koken in water te zetten,dan verzadigd het goed. Omdat het heel lang in de koude oven moet staan, gebruik ik hem in het weekend;vanwege goedkoop stroom(althans ,wij hebben een dubbel telwerk voor de electra:)