KookJij

Basisrecept-Kippenbouillon

Een heerlijk basisrecept-kippenbouillon recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 330 min
Personen: n.v.t. personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: CCPL
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Basisrecept-Kippenbouillon te bereiden

Doe de soepkip in braadslee en laa, zonder toevoeging van vet bruinkleuren.
Laat de schoongemaakte groenten even meesmoren.
Doe in een pan, voeg 3 liter water toe en zet op vuur.
Laat aan de kook komen en schuim regelmatig af.
Voeg de kruiden toe.
Laat gedurende 6 uur trekken en zeef de bouillon en zet koud weg.
Verwijder vetlaagje.
Kook de bouillon in tot er ca 2,5 liter overblijft.

Soep moet 5 uur trekken!!!!!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

liske

liske zegt:
dag ik ga je missen;);););)
bertal

bertal zegt:
liske,
Het maakt wel degelijk uit of het fond is of bouillon.
Om fond te verkrijgen moet je het veel langer in laten koken.:);)
veel succes.
m.v.g. Bert Allers
Liske

Liske zegt:
Fond of bouillon maakt niets uit, Ons pap had een paar haantjes geslacht en ik heb er eentje van nu opstaan. Het ruikt al heerlijk, met verse tijm, peterselie en lavas erbij. Om de bouillon helder te houden zitten ook de uienschillen erin, die zeef ik er later uit.
bertal

bertal zegt:
steven,
Als je hem iets bruin van kleur wilt hebben dan doe je hem in de oven laten kleuren, staat ook in het recept.
Veel succes met het koken.:);)
m.v.g. Bert Allers
Steven

Steven zegt:
Volgens mij krijg je dan een "fond". Bouillon krijg je door alleen maar te koken (niet te braden)...
bertal

bertal zegt:
Yolanda:
Bedankt voor de leuke reactie :);)
Yolanda

Yolanda zegt:
Ik heb deze kippenboillonsoep gemaakt en het smaakt fantasties:)