KookJij

Basis bouillon

Een heerlijk basis bouillon recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 270 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Basis bouillon te bereiden

Was groenten en soepvlees goed met koud water.
Zet het soepvlees op met 1 1/4 liter water en iets zout.
Laat het even aan de kook komen en schuim het "vuil" af met een lepel of schuimspaan.
Op een klein vuur- tegen de kook aan - 2 tot 3 uur laten trekken.
Snij de schoongewassen goente in stukken en doe ze, samen met de aromaten in de pan.
Laat het geheel nog 1 1/2 uur trekken.
Laat bouillon afkoelen, en ontvet de bouillon.
Haal het vlees uit de bouillon en passeer de bouillon door een netelse doek.
Reinig de eieren aan de buitenkant en scheid eiwit en eigeel van elkaar.
Doe de eiwitten, tartaar en de eierschalen in de koude bouillon- en breng deze onder voortdurend roeren aan de kook.
Eiwitten en eierschalen koeken samen en kunnen eenvoudig afgeschept worden.
Passeer de bouillon tenslotte nog eens door een (schone) neteldoek.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rinus flake

rinus flake zegt:
kippen hartjes of kipppen levertjes vormen een prima basis voor bouillon aan de kook en later verwijderen.
Brian

Brian zegt:
Het was maar een tip. Kook ze!
bertal

bertal zegt:
Brian:
Geloven doe ik je zeker, maar ik doe het toch liever op mijn eigen manier.
succes.:);)
m.v.g. Bert Allers
Brian

Brian zegt:
Ik wel je niet de les lezen, maar als je de bouillon niet te lang doorkookt heb je geen eiwitten/schalen nodig om hem helder te houden. Als de groenten/vlees eenmaal de smaak hebben afgegeven in de pan (aanzetten) heeft het geen zin meer deze nog een uur door te laten trekken. Doe je dat wel dan kook je je bouillon blind en moet je inderdaad gaan "repareren" met eiwit en eierschalen.