KookJij

Banketstaaf

Een heerlijk banketstaaf recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Banketstaaf te bereiden

1).Verdeel de amandelspijs in 2 gelijke hoeveelheden en draai hiervan twee worsten van 30cm lang.
2).Verdeel de bladerdeeg in 2 porties en rol hiervan 2 lappen van 35 bij 10 cm.
3).Leg op ieder lap een spijsworst en wikkel die in en druk de rol goed dicht.
4(.Versier evt. met de geconfijte vruchtjes
5).Smeer dan de staaf in met het geklutste ei en schuif het geheel op een bakblik in de oven gedurende 40 minuten.
NB: Voor een kerstkrans maken we een cirkel van de gevulde stukken bladerdeeg. enz.enz.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Beste Jan,
Op jouw verzoek heb ik inmiddels de Joodse keuken toegevoegd.
Vriendelijke groet,
Anna.
Jan A van der  Hoeden

Jan A van der Hoeden zegt:
Anna, Ik mis de mogelijkheid een recept onder te brengen in de Joodse keuken (onderdeel van de Mediterrane keuken). Bij het verbeteren van het recept onder Latkes kwam ik het weer tegen. Maar er zijn meer Joodse recepten van mij.
Jan A. van der Hoeden
Jan A van der  Hoeden

Jan A van der Hoeden zegt:
Arie,
Ik denk dat het bladerdeeg niet goed plakte.
Wanneer je de spijs inpakt, moet je er wel voor zorgen dat het pakketje bladerdeeg met spijs echt goed dicht is geplakt. (Bv met eiwit en dan goed op elkaar drukken).
Arie van den Berg

Arie van den Berg zegt:
Tijdens het bakken van de banketletter is een deel van de amandelspijs uit de bladerdeeg omhulling gelopen.
Is de amandelspijs dan te dun of plakt het bladerdeeg niet goed aan elkaar?
Jan A van der  Hoeden

Jan A van der Hoeden zegt:
Beste Jack,
Als je even kijkt onder de rubriek "Benodigdheden" , zul je tot je verrassing zien dat er een oventemperatuur wordt geadviseerd van 175°C.
Succes.
Jan A.
jack

jack zegt:
Een ding ontbreekt aan dit recept, is de oven temperatuur. Dit is altijd een van de belangrijkste punten die boven aan moet komen te staan. Na de bereidingstijd, daar zijn natuurlijk mensen die nog nooit met bladerdeeg gebakken hebben, dan hoeven ze niet te gissen.
Zalig Kerstfeest 2014
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo Opa Henny en Lekkerbekske, Dank voor de informatieve uitwisseling van gegevens. Ja, ik zou ook zeggen Maraschino kersen en daarnaast natuurlijk ook sukade.
Voor de smaak aan de binnenkant meebakken en voor de garnering aan de buitenkant minder lang meebakken, anders droogt het uit en verbrandt het. Aan de buitenkant pas op het laatst er mee garneren en dan bv insmeren met een beetje abrikozenjam om het mooi te laten glimmen.
Jan A.
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Thanks opa henny voor die informatie en vooral voor me wakker te schudden, want inderdaad staat alles al aangegeven. Alleen worden de hoeveelheden hier in Canada in andere standardmaten vekocht. De rest van je advies heb ik intussen al toegevoegd aan het recept, zodat ik later niet overal voor die info hoef te gaan zoeken.Ik denk, dat die amarene kers hier maraschino cherry wordt genoemd.
banketbakker opa-henny

banketbakker opa-henny zegt:
Hallo Albert, je hebt helemaal gelijk als je vraagt wanneer het geconfijte fruit er op moet. Want dat is na het bakken op een temperatuur van 200 graden.
Als jij het recept goed leest zie je dat Jan aangeeft van 300 gr bladerdeeg en dat in twee porties verdeeld, dus het antwoord op jou vraag is 150 gr bladerdeeg per staaf met 200 gr spijs er in. in Zelf zou ik de spijs aanmaken met een eigeel en 15 gr citroenrasp door doen op beide staven met de kerst kun je er 20 amarene kersen per staaf in doen en dan 50 gr spijs minder per staaf.
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Dag Jan,
Wanneer worden de geconfijte kersen aangebracht? Voor of na het bakken? En wat is het gewicht van het bladerdeeg ongeveer per banketstaaf?