KookJij

Babi roedjak (varkensvlees)

Een heerlijk babi roedjak (varkensvlees) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: - personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: eigen keuken
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Babi roedjak (varkensvlees) te bereiden

Maal de ketoembar, kemeri, laos, sambal, sereh en djinten tot een pasta.
Snij het vlees in stukken en bak het in de hete olie rondom bruin. Voeg vervolgens de fijngesneden sjalotten en knoflook toe en bak dit een paar minuten mee. Voeg dan de kruidenpasta toe samen met de djeroek peroet, goela djawa, limoensap en het (kokende) water toe. Laat het vlees in een minuut of 25-30 gaar sudderen. Voeg de kokosmelk samen met de ketjap toe. Laat nog een paar minuten sudderen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst