KookJij

Aziatische zalm en bimi uit de oven

Het pikante noten korstje maakt de zalm heel bijzonder. Snel genoeg voor doordeweekse dagen, maar ook bijzonder voor een etentje.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie: 490 kCal energie
36 Gram eiwit
30 Gram vet
16 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Japan
Keuken: Oosterse
Bron: allerhanden albert hein
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aziatische zalm en bimi uit de oven te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200*C.
  2. Kook de bimi 2 minuten in een ruime pan water met zout.
  3. Laat uitlekken in een vergiet.
  4. Rasp de gember fijn.
  5. Meng de rijstazijn, mirin, vissaus, 1 el olie en eventueel zout in een kommetje.
  6. Verdeel de bimi met de roosjes naar binnen in 2 rijen over de bodem van de ovenschaal.
  7. Schenk de helft van de marinade erover.
  8. Dep de zalmfilet droog en leg op de bimi in de ovenschaal.
  9. Schenk de rest van de marinade over de zalm.
  10. Doe de wasabinootjes in de keukenmachine en maal 10  sec. licht aan.
  11. Besprenkel met  de rest van de olie en bak de zalm in ca.15 minuten in het midden van de oven gaar.
  12. Schep de zalm voorzichtig op een schaal en serveer de bini erbij.
  13. Lekker met eiernoedels of  mie

Mijn kookverhaal (marcel knol)

In plaats van mirin kun je eenzelfde hoeveelheid medium of droge sherry gebruiken.
Sherry bevat echter wel meer alcohol dan mirin. ( dat minder dan 1% bevat)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Tanja Hermens

Tanja Hermens zegt:
Dit lijkt me inderdaad een heel lekker en snel recept! Met veel verschillen smaken. De nootjes moet je, nadat ze gemalen,zijn over de zalm strooien neem ik aan en daarna olie erover en de oven in. Heb ik dit zo goed begrepen? En moet je de nootjes nog heel voorzichtig licht aandrukken?
Dit recept ga ik a.s. vrijdag uitproberen :-)