Recept
« Terug naar recepten
					
						Aziatische wrap gevuld met bami/ nasi met babi pangang
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Aziatische wrap gevuld met bami/ nasi met babi pangang
Heerlijke variant op de Mexicaanse burritos
            
            
					
									Recept van:
									marcel knol
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									8 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Indonesie
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Aziatische wrap gevuld met bami/ nasi met babi pangang te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200*C .
 - Neem het buikspek en snijd deze in dikke plakken en niet helemaal doorsnijden en prik deze met een vork in en smeer hem in met hoisin saus en wat sambal en rooster het buikspek tot deze krokant is.
 - Maak ondertussen de saus.
 - Snijd en schil de gember en knoflook.
 - Doe dit in een pan met een klein beetje olie en fruit dit 2 minuten aan doe vervolgens de tomatenpuree en de tomaten ketchup er bij en roer dit goed door elkaar doe de basterd suiker erbij en roer goed door tot de suiker is opgelost doe dan de sambal en ketjap erdoor, goed roeren.
 - Doe tot slot de maizena door de saus en laat op een laag vuurtje staan tot deze saus dikker wordt, goed blijven roeren anders brand het aan en zet het dan opzij tot het vlees klaar is.
 - Pak een braadslede en snijd het buikspek in dunne reepjes en schenk de saus erover en zet de braadslede in de oven.
 - Kook ondertussen de mie of rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking als het gaar is laat het uitlekken en zet opzij.
 - Snijd de ui en knoflook fijn en doe 2 el olie in een wok en fruit de ui en knoflook 2 minuutjes aan.
 - Doe dan het gesneden vlees erbij en bak dit ook even mee doe vervolgens het groentepakket en de tauge erbij en roer dit goed door elkaar doe de sambal en de fijngehakte spaanse peper met zaad.
 - Voeg vervolgens de fijngesneden chorizzo worst er door doe er nog een zakje nasi/bami kruiden door en roer dit goed door elkaar en voeg dan de rijst of de mie erdoor en roer het goed door elkaar.
 - Leg de wraps neer en vul deze met de bami of nasi gevolgt door wat pabi pangang en vouw deze dicht en leg ze in een braadslede en verwarm ze 15 a 20 minuten in de oven.
 
Mijn kookverhaal (marcel knol)
Dit is een heerlijke variant op de mexicaanse burritos  
									
                    