We drinken hierbij jasmijnthee een koud pilsje of witte wijn.
Mijn voor keur voor de wijnen: Riesling Kabinett (evt.Trocken als niet te scherp ), Riesling Spätlese (evt.Trocken als niet te scherp) of een Gewurztraminer met een klein zoetje.
Recept
« Terug naar recepten
Ayam Bogor met Sambal Tomaat
PT120M
Ayam Bogor met Sambal Tomaat
Bogor is het oude Buitenzorg,tegenwoordig een stad van meer dan 1 miljoen inwoners. Het kenmerkende van dit recept is dat er vruchtwater van de kokosnoot wordt gebruikt, niet te verwarren met de kokosmelk (santen). Kokoswater is te koop bij toko's en AH.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ayam Bogor met Sambal Tomaat te bereiden
- Doe alle ingredienten in de mixbak van een keukenmachine en draai daarvan een homogene pasta. Voeg een beetje rijstolie toe als de mix wat droog lijkt uit te vallen.
- Doe de stukken kip in de pan en giet daarover het kokoswater. Zorg dat de kip uiteindelijk net onderstaat. Breng aan de kook. Haal de kipstukken er even uit.
- Voeg dan toe de sereh, de blaadjes purut en salam, de laos, nam pla en de bumbu en werk dat goed dooreen en voeg dan de stukken kip weer toe en zet het vuur lager.
- Dit mag net zo lang sudderen tot het meeste vocht is verdampt en de saus behoorlijk is ingedikt. (Reken dat dit een uurtje duurt) Pan gaat van het vuur. De kip wordt uit de pan gehaald en even apart gelegd.
- We voegen al roerend het ei toe aan de pan met lobbige saus.
- Verhit een wadjan met olie piepend heet en bak daarin de stukken ingesmeerde kip bruin en verder gaar.
- Serveer de kip met witte rijst en geef er sambal tomaat (ZIE ALDAAR) bij.
Jan A van der Hoeden zegt:
Henry,
Was enigszins verrast je commentaar tegen te komen op het programma Kookjij.nl. Ja,ik ben van de receptuur en Elske is van het koken. Het is begonnen met de recepten van onze ouders en grootouders uit het oude Indie op te schrijven, te bewerken om niet verloren te laten gaan. En dan staan er ineens een 1800 recepten op schrift. Ik heb er nog een stuk of 200 klaar liggen, die komen dus nog terzijner tijd. Of ze nu allemaal even gezond zijn betwijfel ik, maar lekker wel.
Overigens nog bedankt voor jullie kaart. Het was een groot familie feest.
Bedankt en eet smakelijk,
Jan A.vd Hoeden