KookJij

Auberginetorentjes

Een heerlijk auberginetorentjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Auberginetorentjes te bereiden

Was de aubergine en snijdt deze over de breedte in plakken van ongeveer 1 cm. dikte
Bestrijk de plakken aubergine met wat olijfolie en bak deze kort in een grillpan aan beide zijden even aan.
Doe in een koekenpan een klein scheutje olijfolie en bak daarin de fijngesneden sjalot, champignons en het geperste teentje knoflook.
Voer daarbij wat vers gemalen zout en peper en fijngesneden verse tijm.
Bak het geheel niet te lang.
Leg op een bakplaat de kookringen en plaats daarin een plak aubergine. Daarop het ui/champignon mengsel en wat kaas. Daarop weer een plak aubergine, ui/champignon mengsel en wat kaas. Maak zo per kookring een torentje van ongeveer 4 plakken aubergine.
Doe de bakplaat dan in een voorverwarmde oven van 200 graden en laat dit ongeveer 15 minuten staan, zodat het geheel goed warm is en de kaas is gesmolten.
Haal de torentjes uit de oven plaats ze in het midden van een bord en verwijder dan de kookringen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst