KookJij

Auberginebeignets met een kaaskorstje

Een heerlijk auberginebeignets met een kaaskorstje recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Auberginebeignets met een kaaskorstje te bereiden

Snij de gewassen aubergine in plakken van krap 1 cm dik. Breng ruim water met wat zout aan de kook en laat de aubergineplakken ca. 3 minuten koken. Laat ze onder de koude kraan schrikken en dep ze droog op keukenpapier. Doe de bloem in een diep bord en schep er wat zout en peper door. Klop de eieren met een paar druppels water los in een tweede diep bord. Doe de geraspte kaas in een derde bord en het paneermeel in een vierde. Haal de aubergineplakken achtereenvolgens door de gekruide bloem, het ei, de kaas, nogmaals door het ei en tenslotte door de paneermeel. Druk het paneerlaagje goed aan.
Breng de frituurolie op temperatuur en frituur de beignets met niet teveel tegelijk rondom goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en geef er desgewenst een warme of koude tomatensaus bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

camilla

camilla zegt:
180 graden is prima.
Groetjes Camilla
fem

fem zegt:
Hallo Camilla,

Hoe heet moet het frituurvet zijn?

Prettige feestdagen.

Fem