KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Aspergetaartjes

Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220°C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Kerf de deegplakjes op 1 cm van de buitenkant in met de botte kant van een mes zonder ze door te snijden en prik het middenstuk in met een vork. Bak de deegbakjes in circa 20 minuten gaar en goudbruin. Neem ze uit de oven. Snijd de harde onderkant van de asperges en schil de onderste helft van de stelen met de dunschiller. Snijd de asperges in stukken van circa 10 cm lang. Verhit de wijn, het citroensap, de boter, de suiker en wat zout en peper in een kleine pan, doe er de asperges bij en laat ze af en toe omscheppend op middelhoog vuur met het deksel op de pan in circa 12 minuten beetgaar stoven. Roer de crème fraîche, de mayonaise en de dille door elkaar.

Bereiden:
Bekleed de deegbakjes met de gerookte zalm en laat iets overhangen. Schep in ieder bakje een lepel van de dilleroom. Verdeel er de uitgelekte asperges over.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mia

zegt:
Dit is een recept van een Chefkok,zeiden de gasten bij ons aan tafel.Echt Echt heel erg lekker.Wij hebben 2 heuvels met asperges geteeld.De teelt is heel goed.En ben blij met dit recept kan ik de gasten mee verrassen,De aspergetaart met fruit lijkt mij heel bijzonder,Doe ik volgende week:)
Bert ,bedankt voor dit EERLIJKE recept .Groetjes uit Twente;)
bertal

zegt:
Hallo ADDIE:
Moet je zeker doen, ze zijn heerlijk:);)
m.v.g. Bert Allers
ADDIE

zegt:
Hallo Bert,
Lijkt me overheerlijk, ga het zeker eens proberen.
Kookgroet, Addie.
wijda

zegt:
superrrrr!! recept,ieder heeft er van genoten bij de bbq. :):p