Recept
« Terug naar recepten
					
						Aspergetaart
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Aspergetaart
Een heerlijk aspergetaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Tania Heeren
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									6-8 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Overig
 - > Hapjes - Koud
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											7
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Aspergetaart te bereiden
Bouillonblokje in 1 liter water aan de kook brengen. Asperges schillen en 10 minuten in de bouillon laten koken. Van de plakjes bladerdeeg een bodem vormen in een bakblik met opstaande rand. De bodem insmeren met twee eetlepels kruidenkaas. De casselerrib in stukken snijden en verdelen over de kruidenkaas. Hierop de asperges schikken. De asperges licht bestrooien met aromat. De crème fraiche vermengen met 1 el. kruidenkaas en deze in het midden over de asperges uitscheppen. Olijfolie over de taart sprenkelen en gedurende 30 minuten afbakken in een voorverwarmde oven van 225°C
									
                    