KookJij

Aspergesalade met Garnalen

Een heerlijk aspergesalade met garnalen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Voorgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen variatie
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aspergesalade met Garnalen te bereiden


bereiding:
Was en schil de witte asperges en verwijder het houtachtige gedeelte van de groene.
Snijd de punten 10 cm onder de kop af (we gebruiken ook de stelen ).
Trek van het afval met wat water in 10 min een fond, zeef uit.
Kook in de fond eerst de witte asperges beet gaar en daarna de groene.
Ssnijd de stelen in mooie dunne reepjes en zet alles in de koelkast.
Maak en dressing van 6 eetl. fond de olie, peper en zout en een beetje citroensap.
Snijd de witlof over de lengte in mooie dunne reepjes en maak gelijk aan met wat citroen sap, peper en zout.
Snijd de aspergepunten over de lengte doormidden, haal ze door de dressing en leg ze in een zeshoek op de borden, waarbij het ene halve kopje op de staart van de ander ligt wissel af met de kleuren en leg de ronde kant boven.
Meng in de dressing de witlofreepjes met de aspergereepjes en de garnalen, laat de salade uitlekken en leg ze binnen de zeshoek op het bord, drapeer de overige dressing om de zeshoek en bestrooi met de tuinkers.

Eet smakelijk.

J. de V.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst