KookJij

Asperge salade met ham en ei.

Deze salade is snel gemaakt., als de vers gekookte asperges helemaal is afgekoeld. ( deze afkoeltijd is niet bij het recept inbegrepen) . Heerlijk als maaltijdsalade op een broodje, als lunch, als bijgerecht, of als lekker hapje op toast bij de borrel. GOED GEKOELD HET LEKKERSTE.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Asperge salade met ham en ei. te bereiden

  1. Kook de asperges 10 minuten,  giet ze af en laat ze helemaal afkoelen.
  2. Snijd ze vervolgens in kleine stukjes.
  3. Roer een dressing van de mayonaise, Griekse yoghurt, mosterd en breng op smaak met peper en zout. Roer er de bieslook door en zet aan de kant.
  4. Meng de afgekoelde asperges met de ham en het ei. en de stukjes bosui .
  5. Roer er voorzichtig de dressing door , bestrooi met wat extra bielook en geniet.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Wij aten deze salade op een vers afgebakken meergranen pistolet , met de rest van de salade ernaast.
Ik had al enkele stengels bieslook in de bloei. Aangezien deze bloemblaadjes eetbaar zijn en op een salade zoals deze voor een mooie decoratie zorgen er nog overheen gestrooid.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst