Recept
« Terug naar recepten
					
						Asperge preisoep
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Asperge preisoep
Soep maken met wat er op dat moment voorhanden is. Elke keer weer een
uitdaging waarmee je soms tot verrassende ontdekkingen komt. Zo ook
deze soep. Prei en knolselderij die echt op moesten en niet genoeg
asperges om gewoon een pan aspergesoep te maken. Een combinatie
waar ik in eerste instantie niet meteen aan gedacht zou hebben maar door het gewoon uit te proberen kom je soms tot verrassende ontdekkingen.
            
            
					
									Recept van:
									Wilmie Willemse
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									8 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Soepen - met Vlees
 - > Soepen - met Groente
 - > Soepen - met Zuivel
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Asperge preisoep te bereiden
- Schil de asperges en snijd het onderste stukje eraf. Zet de asperges in water opzij en trek van de schillen en kontjes een bouillon. (10-15 minuten koken en nog even in het water laten staan.)
 - Snij de uien en fruit ze in hete olie (of boter).
 - Snij de prei en knolselderij grof en doe ze bij de uien. Laat ze eventjes meebakken en voeg er dan het kooknat van de schillen bij. Laat het geheel zachtjes koken tot de groenten zacht zijn en pureer het geheel met een staafmixer glad.
 - Voeg bouillon en de in stukjes gesneden asperges toe en laat op een klein vuurtje zachtjes garen.
 - Voeg als laatste de kookroom toe en roer alles goed door elkaar.
 - Schep soep in een bord en garneer met verkruimeld ei, hamreepjes en fijngesneden lente ui.
 
                    