KookJij

Asperge Gazpacho

Het liefst eten ze bij ons elke dag soep. Ik heb dan ook al ontzettend veel soepen in mijn assortiment. Maar als het warm weer is dan heb je niet zoveel trek in warme soep. Daarom kwam ik op het idee om deze Gazpacho te maken van witte asperges. Een heerlijk idee. In tegenstelling van de gewone rode Gazapcho wordt deze soep eerst gekookt omdat de asperges moeten garen. Toen ik de soep aan het maken was kwam ik er al proevende achter dat deze warm ook voortreffelijk smaakte. De asperge edik die ik hierin heb gebruikt haalt de aspergesmaak nog beter naar boven. In plaats van asperge edik kun je hier eventueel ook witte wijnazijn gebruiken De soep is vegetarisch doordat ik gebruik heb gemaakt van groente bouillon. Voor de presentatie heb ik een soepstengel omwikkeld met Serranoham. Je kunt dit ook gebruiken als Tapas gerecht. Presenteer het dan in kleine glaasjes of kommetjes.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Asperge Gazpacho te bereiden

  1. Kook de asperges gaar in de groentebouillon, als de asperges goed gaar zijn pureer je het met een staafmixer tot een mooi glad geheel.
  2. Pers de knoflook in een knoflookpers en voeg deze toe.
  3. Klop met een garde de creme fraiche door de warme soep, doe er de asperge edik (witte wijnazijn) en de olijfolie bij en klop het goed door met een garde.
  4. Maak eventueel op smaak met peper & zout.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Je kunt deze soep zowel koud als warm eten. Presenteer er een soepstengel omwikkeld met Serrano ham bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst