KookJij

Ardeens gebraad met oude graanjenever

Een heerlijk ardeens gebraad met oude graanjenever recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ardeens gebraad met oude graanjenever te bereiden

Het gebraad aan beide kanten goed bruin aanbakken.
Zet het vuur lager en verdeel de jenever erover.
Haal het vlees uit de pan.
Snij het in 8 dikke schijven en leg tussen elk stuk vlees een stuk kaas met ertussen een stuk hesp.
Neem een vuurvaste schotel beboter deze, leg het vlees erin.
Zet in een voorverwarmde oven op 180 gr en +/- 30min bakken.
Serveer zeer warm.
Hier werden opgebakken aardappelen, boontjes en wortelen met oude graanjenever bij geserveerd.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Natuurlijk kan dit zonder jenever bereid worden Mario, groetjes Hilde.
mario vandemaele

mario vandemaele zegt:
zou dit lukken zonder jenever,gewoon de ouderwetse manier
derbyke

derbyke zegt:
Fijn om te horen :);):p
cbaaren

cbaaren zegt:
Gisteren dit recept gemaakt. Lidl had Belgische weken en daar lag een mooi stuk Ardeens gebraad. Het was echt heerlijk !:)
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Gerard van der Leeuw, Ardeens gebraad vind je in Belgie in elke supermarkt en beenhouwerijen. Aan jou de keuze voor het vervangen laat je inspiratie maar gaan, en dan natuurlijk posten:)
Een andere optie uitstapje naar Belgie :);):p.... maar ja zo komen we geen recepten van jou tegen waar we toch naar uitkijken :);):p
Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
Ha, Ardeens gebraad is wel bij de Colruyt, maar niet in Nederland te krijgen... Enige suggestie voor een vervanging? (Varkensrollade?, varkenslappen?, knieschijf?)
derbyke

derbyke zegt:
Laat het je smaken Rob :);):p
rob

rob zegt:
Gebraad, licht gezouten en ook nog gerookt. Moet gewoon geweldig zijn. Ik ga ervoor.
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Rob, ardeens gebraad is een koteletten gebraad zonder been, licht gezouten en gerookt, dus kruiden is niet meer nodig. Groetjes van ons 3 :);):p
Rob

Rob zegt:
Het ziet er erg lekker uit dit recept. Maar wat is nu ardeensgebraad?