KookJij

Appeltaartjam

Ik denk dat iedereen die van appeltaart houd, en dat zijn er velen, ook wel zullen smullen van deze appeltaartjam. Je kunt het ook appeltaart in een potje noemen. Ik maakte deze heerlijk jam met een gedeelte van de opbrengst van mijn eigen appelboom(pje). Ik weet eerlijk gezegd het appelsoort niet, wel weet ik dat het een friszure appel is die me doet denken aan de 'James Grieve' die wij vroeger bij de appelboer kochten.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appeltaartjam te bereiden

  1. Schil de appels, snij ze in stukjes en doe ze in een pan.
  2. Voeg het water (of appelsap) Calvados (evt. Rum of Amaretto) kaneelstokje en de rozijnen toe en breng dit aan de kook.
  3. Laat het ongeveer 10 minuutjes zachtjes koken en maak de appels
  4. eventueel nog een beetje fijner met een stamppotstamper (let op het kaneelstokje).
  5. Voeg dan de suiker en de walnoten toe en laat dit nog een paar minuutjes zachtjes koken zodat de suiker goed is opgelost.
  6. Schep dan de jam in goed schoongemaakte potjes (vaatwasser of sodawater) draai het deksel er goed vast op en zet de potjes 5 minuten op zijn kop. Daarna kun je ze omdraaien. Let op dat de potjes goed vacuüm zijn. Dit kun je controleren door met je vinger op het deksel te duwen, deze mag niet 'klikken'.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Bewaar de potjes jam op een koele en donkere plaats, bij voorkeur in de kelder. Na opening kun je de jam het beste in de koelkast bewaren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lidy Berkx

Lidy Berkx zegt:
Hoi Wilmie,natuurlijk laat ik je wat weten, maar..... de appeltjes moeten wel eerst groeien. :) Meestal kan ik eind oktober oogsten.
Groetjes Lidy en een fijn weekend.
Wilmie Willemse

Wilmie Willemse zegt:
Hoi Petra en Lidy, wat leuk dat jullie dit recept favoriet hebben gezet, succes ermee en ik hoor nog wel een keer of het in de smaak gevallen is, groetjes van Wilmie.
Lidy Berkx

Lidy Berkx zegt:
Ik heb een appelboompje in de tuin met eetbare sierappeltjes. Die eten we uit het vuistje en ik maak er in de stoomoven appelmoes van. Zonder suiker, puur fruit. Die gaat de diepvries in en in potjes. Onze kleinkinderen zijn hier dol op. ( En wij ook)
Daar ga ik deze jam eens van maken. Dus favo zetten.
Dankjewel voor dit idee.
Groetjes Lidy.
Petra Wiggers

Petra Wiggers zegt:
Hoi Wilmie, ik kwam net je recept van de appeltaartjam tegen. Ik maak heel veel jam, maar deze heb ik nog nooit gemaakt. Lijkt me erg lekker en ga hem zeker gauw maken. Je hoort het van me. Groetjes, Petra