KookJij

Recept voor Appelcake Slank

Een heerlijk appelcake slank recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190°C
Meng het meel, de zoetstof, eieren, kaneel en appelmoes tot een homogene massa is ontstaan (met de garde)
Voeg de appelstukjes toe.
Bak 50 minuten in de voorverwarmde oven.

Deze cake is geschikt voor het weightwatchers dieet en bevat 17 punten voor de gehele cake. Ongeveer 1 punt per 45 gr cake

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

marianne van velzen

marianne van velzen zegt:
Vanmiddag deze cake gemaakt, ik heb eigengemaakte appelmoes gebruikt (zonder suiker met wat zoetstof). De smaak is heerlijk, is natuurlijk niet zo smeuïg als wanneer er boter wordt gebruikt maar een gezonde lekkernij bij de koffie. Straks mogen de kinderen ook proeven.
Pietro

Pietro zegt:
Waaruit bestaat die zoetstof van CSM? Ik zou Sukrin gebruiken (google maar eens waar het te koop is; eeft geen calorieën). En appelmoes of appelcompote zelf maken van alleen appels, dus helemaal zonder toegevoegde suiker of zoetstof. Doe ik al jaren. De keus van het appelras bepaalt hoe zoet of rins het wordt.
Ida Van Der Stoel

Ida Van Der Stoel zegt:
Wat gebeurt er als ik de zoetstof weg laat en gewone appelmoes ga gebruiken.
Ben benieuwd!
apu

apu zegt:
Ik gebruik altijd stevia, die heeft geen bijwerkingen en krijg je in de vorm van zoetstof maar ook als gewone suiker!:)
cathy

cathy zegt:
Bedankt hoor Wouros, ik ken tagatesse al, ik zoet er mijn yohourt mee, ik wist niet dat het ook prima ging voor bakken. Ik probeer het zeker uit.:)
wouros

wouros zegt:
Als vervanging van suiker kun je Tagatesse proberen. Deze natuurlijke suiker kan zowel koud (in dranken, ijs, sorbets…) als warm (pudding, fruitbereidingen, chocoladegerechten, gebak, enz.) verwerkt worden. Gewoon zoals je dat in het verleden deed met suiker. Handig! Want andere suikervervangende zoetstoffen kan je slechts in de eindfase aan een recept toegevoegen, en zijn dus eigenlijk helemaal niet geschikt om mee te bakken. In tegenstelling tot andere sweeteners kan je met Tagatesse niet alleen zoet, maar ook een prachtig goudbruin gebak serveren.
Voor de amateur- en de professionele kok is Tagatesse echt een geschenk uit de hemel. Deze nieuwkomer kan dezelfde behoeften vervullen als gewone suiker. Je maakt de gerechten zo zoet als je zelf wilt. Zelfs voor de grootste zoetekouw volstaat het echter om in de recepten 100 gram suiker te vervangen door 75 gram Tagatesse!
Hoeft het voor jou niet zo zoet, dan volstaat 50 gram Tagatesse ter vervanging van 100 gram suiker.
cathy

cathy zegt:
Super lekker, en te weten dat het een calorie-arme cake is, maakt het nog beter!!;)
cathy

cathy zegt:
Ziezo, cake staat in de oven, ben benieuwd!!:)
cathy

cathy zegt:
Stevia is inderdaad een natuurlijke zoetstof zonder bijwerkingen maar ik weet niet hoe het te gebruiken in gebak. Ik heb hier Stevia druppeltjes maar weet ze ook niet te gebruiken. Iemand tips??:?
Dayenne

Dayenne zegt:
Zijn er nog alternatieven voor de zoetstof, want ik mag geen zoetjes i.v.m. hoge bloeddruk. Suiker is ook geen optie. Misschien Stevia?(suikerplantje) of honing?
cathy

cathy zegt:
Ik probeer deze cake vandaag, ben benieuwd!!!;)
kim

kim zegt:
Klinkt heerlijk!
Ga het zeker een keer proberen.

groetjes kim
Riet Noordzij-Toebak

Riet Noordzij-Toebak zegt:
Hallo Kiki

De totale cake heeft 1000 kcal.

groetjes, Riet;)
kiki

kiki zegt:
mmmmmmm te lekker gewoon. maar hoe weet ik hoeveel kcal dit heeft:?
gissie

gissie zegt:
Heel lekker , bedankt voor je recept , groetjes:)