KookJij

Recept voor Appel-kruimelplaattaart

Een heerlijk appel-kruimelplaattaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 65 min
Personen: 20 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Gebak
  2. > Kinderen - Traktatie
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de boter met de suiker en de vanillesuiker romig en zacht, klop er één voor een de eieren door, spatel de gezeefde bloem ,bakpoeder en zout door dit mengsel . De bakplaat beleggen met bakpapier en de rand invetten.
Het deeg hierop uitstrijken en de geschilde appels in vieren op het deeg verdelen. Maak een kruimeldeeg door de koude boter héél klein te snijden in de bloem met suiker en vervolgens tussen de vingers te verkruimelen. Strooi dit over de appels en tot slot de geschaafde amandelen. In het midden van de oven bakken ongeveer 40 - 50 minuten controleer even met een sateprikker als die er droog uitkomt is de plaattaart klaar.

Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)

Dit recept is makkelijk als je veel gasten hebt je kunt er veel vierkanten uitsnijden en is ook erg lekker mét of zonder slagroom.De boter is natuurlijk roomboter maar mag ook margarine zijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Dag Doriet,
Kruimeltaart, of zoals men in zuid Limburg zegt 'kroemelvlaai', is een van m`n favorieten. Zelfs hier in zuid-west Ontario is die populair, althans in onze familie- en vriendenkring.Als ik kruimelvlaai maak, zet ik die altijd op het laatst even onder het gloeiende boven element, maar let dan goed op, dat het niet verbrandt.
Doriet Janssen

Doriet Janssen zegt:
Inderdaad Lekkerbekske, dan is het ook geen kruimeltaart meer als de kruimels onder liggen en met bakpapier op de bodem zoals ik in het recept schreef heb je ook geen probleem dat de bodem plakt, ps ik ben wel benieuwd waar jij woont in Canada ben daar ook vaak op familiebezoek.
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Dag opa-henny,
De smaak zou niet hetzelfde zijn, want de kruimels met de amandelen bovenop geven dit gerecht een unieke smaak, omdat die dan min of meer geroosterd worden.
opa-henny

opa-henny zegt:
Als je nu het kruimeldeeg op de bakplaat verdeeld en dan de appels en daarna je beslag en ook hetzelfde afbakt kun je het veel beter van de bakplaat halen. Succes er mee;)