KookJij

Appel in bladerdeeg en sabayon van calvados en kaneelijs

Een heerlijk appel in bladerdeeg en sabayon van calvados en kaneelijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appel in bladerdeeg en sabayon van calvados en kaneelijs te bereiden

Appels schillen en uitboren. De boter kaneel rozijnen en spijs mengen tot een glad geheel. De holtes in de appels hier mee vullen. Verwarm de oven voor op 200 graden. De plakjes korstdeeg met losgeklopt eigeel bestrijken. Een appel in het midden van een plak zetten en het deeg er sluitend omheen vouwen. De bollen met water bestrijken en bestrooien met suiker. 20 min bakken. Afkoelen; voor het serveren opnieuw even afbakken in een hete oven. Kaneelijs: De melk de room suiker glucose vanillemerg en het kaneelstokje aan de kook brengen en 15 min laten trekken. Eierdooiers luchtig kloppen in de keukenmachine. Giet er lagzaam het roommengsel bij en laat kloppen tot het koud is. Draai er in de sorbetière ijs van. Sabayon: Eierdooiers met calvados cider suiker en vanillemerg au bain marie luchtig kloppen tot een stevige massa. Van het vuur af koud kloppen. Als de massa koud is er de stijf geslagen room door spatelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Dave

Dave zegt:
Toppertje! Om dit toetje helemaal af te maken: de appelbollen naast suiker ook bestrooien met amandelsnippers en net voor het serveren met wat poedersuiker :D