KookJij

Ananas envelopje

Een heerlijk ananas envelopje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: iikke
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ananas envelopje te bereiden

Ontdooi het bladerdeeg.
Leg in het midden de schijfjes ananas.
Doe in ieder rondje een lepeltje abrikozenjam, vouw de hoeken allemaal naar binnen besmeer deze met wat ei zodat het blijft plakken.
Smeer ook de bovenkant, ik doe hier een beetje suiker op
bak ze op 175 graden in ongeveer 20 min gaar en bruin pas op iedere oven is anders hou daar rekening mee
en klaar zijn ze. Ze zijn het lekkerst als ze nog een heel klein beet je warm zijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Liske

Liske zegt:
Hallo Doortje-met-de-gekke achternaam, in zelfgemaakt bladerdeeg zitten: bloem, boter en water. Maar voor de zekerheid kijk je even op de verpakking bij de ingredienten!
doortje poortje postkantoortje

doortje poortje postkantoortje zegt:
Een vraagje,
zit in bladerdeeg koemelk? De gast voor wie ik iets wil maken mag het niet:?:?
jantje

jantje zegt:
ga ik zeker een keer proberen, lijkt me erg lekker