Recept
« Terug naar recepten
Amuse van gebraden rosbief op kreeftengelei
PT50M
Amuse van gebraden rosbief op kreeftengelei
Een heerlijk amuse van gebraden rosbief op kreeftengelei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
17
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amuse van gebraden rosbief op kreeftengelei te bereiden
Week de gelantine in ruim koud water. Kook de gehakte knoflook en de gehakte sjalot in de gewürztraminer. Zeef het vocht en voeg er de visbouillon bij. Breng dit opnieuw aan de kook. Los de kreeftenboter op een klein vuur op tot deze romig is. Voeg, als de binding begint te ontstaan, de bouillon toe. Neem de pan van het vuur en los er de uitgeknepen blaadje gelatine in op. Voeg dan de pernod toe en breng het op smaak met zout en witte peper. Stort de massa dan op een plat schaaltje en zet het 5 minuten in de koeling. Schep nu een spiegeltje saus op 12 kleine bordjes en laat het verder afkoelen. Steek uit de meloen 36 bolletjes en marineer die in de rode port.Snijd de aardbeien in blokjes van 1/2 x 1/2 cm. Blancheer de bieslook sprieten gedurende 30 seconden in kokend water en koel ze dan direct in ijswater. Vorm van de rosbief lapjes een buideltje en vul dat met 3 gemarineerde meloenbolletjes en blokjes aardbei. Bind het buideltje met 2 bieslooksprieten dicht.
Mijske zegt: