KookJij

Amandelcake

Een heerlijk amandelcake recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: De familiekeuken van Tana Ramsay
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Amandelcake te bereiden

1. Meng de bloem met de suiker en een snuifje zout. Voeg de boter toe. Kneed snel met koelen handen tot een samenhangend deeg.
2. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot het 3mm dik is. Bekleed een rechthoekige taartvorm. Zet 30 minuten in de koelkast.
3. Verwarm de oven op 190°C. Prik gaatjes in het deeg en bak het blind. Verwijder na een kwartier de bonen en zet het nog 5 minuten in de oven. Haal het eruit en laat afkoelen.
4. Smeer de jam over het deeg. Klop de boter met de suiker tot een bleek, luchtig geheel. Voeg eieren en citroensap toe. Doe de gemalen amandelen erbij.
5. Verdeel het mengsel over de jamlaag. Strooi het amandelschaafsel erover. Zet 30 minuten in de oven tot de vulling goudbruin is en stevig in het midden. Bedek met aluminiumfolie als het te donker wordt.
6. Haal uit de oven en laat de cake afkoelen.
7. Strooi er poedersuiker over en snij in rechthoekjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rangvi

rangvi zegt:
OOOh hoe lekker !! Ik ga dit volgend weekend maken !
te lekker

te lekker zegt:
dit is de lekkerste keek!:D
A Breukers

A Breukers zegt:
Aangezien ik ook niet weet /was wat blind bakken is...

Blind bakken is het bakken van taartdeeg met een steunvulling waarbij je het deeg bekleedt met aluminiumfolie of bakpapier en bakbonen (of andere bonen, linzen, of rijst, zolang ze maar gedroogd zijn) om het teveel rijzen van het deeg tegen te gaan. Het is handig dit te doen als je de taartbodem wil gaan vullen met iets romigs of nats.

;);)
Lize

Lize zegt:
Ik ben blij dat de cake gelukt is en dat je hem heerlijk vindt! :D
Karima

Karima zegt:
De cake is echt heeeerlijk! Heb een ronde taartvorm gebruikt, maar dat doet niet onder aan de smaak! Bedankt voor het delen van dit recept:)
Karima

Karima zegt:
Deze ziet er heerlijk uit, ben dol op amandelen! Ga ik meteen proberen, laat wel weten hoe het is geworden!
Breukers

Breukers zegt:
Welke bonen verwijderen??:(:?
netgat

netgat zegt:
ik kan er geen wijs uit worden.groet Gerrit:(