KookJij

Recept voor Advokaattaart

Een heerlijk advokaattaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: vriendin
Kan worden ingevroren: Ja

Bereiding

Bereiding

De springvorm bekleden met het bakpapier.
De Nescafé oplossen in een kopje gekookt water.
Dit over gieten in een platte schaal, de rum eronder roeren
(eventjes proeven met een lange vinger of het goed is
naar smaak, anders moet er nog een lepeltje erbij doen).
Slagroom kloppen met de vanillesuiker en daarna de
advokaat eronder roeren.
Doop de lange vingers heel eventjes in de koffierum.
Bedek dan de gehele bodem van de springvorm met de lange vingers.
Daar bovenop komt een laagje slagroom met advokaat.
Daarna weer een laagje lange vingers gedompeld
in de koffierum en bedekken met de rest van de
slagroomadvokaat en glad strijken.
Strooi rijkelijk de chocoladevlokken over de slagroomadvokaat en zet dan de taart in het vriesgedeelte van de koelkast
De volgende dag uit de koelkast halen, eventjes laten staan en uit de vorm halen.
Handig om hem direct al op een vlaschotel te schuiven.

TIP : Snijd hem direct in punten, maar zet hem wel weer terug in het vriesgedeelte van de koelkast.

Wil je hem gaan serveren, zeker 3 uur van tevoren uit de koelkast halen om te ontdooien.
Zou er eventueel nog iets over zijn, geen probleem.
Je kunt hem weer terugzetten in het vriesgedeelte van de koelkast.

Houdbaarheid is circa 2½ weken.

Mijn kookverhaal (Yvonne Frencken)

Je kunt deze advokaattaart gebruiken als dessert
maar ook als taart.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

josina

josina zegt:
De advokaattaart was heerlijk!
Ik maak het zeker met Pasen nog een keer.
Het is een topper!!!
y.frencken

y.frencken zegt:
Sorry, per vergissing één reactie van iemand verwijderd ! Hoop dat ik de vraag nog weet !
Stukken advokaattaart over, zet deze terug in het vriesgedeelte v.d. koelkast. Krijg je weer bezoek , neem alleen eruit wat je denkt wat je nodig hebt. De rest laten staan in het vriesgedeelte.
De smaak van de taart wordt minder lekker door het steeds ontdooien en dan weer invriezen.
riekavan

riekavan zegt:
Dat lijkt heerlijk. Ik maak die zeker!...Maar mag die nog ingevroren zijn als ze al ontdooid is?...
Ingrid

Ingrid zegt:
Top recept je hoeft geen fantasie te hebbn om te weten dat het lekker is;)
anita43

anita43 zegt:
Zeker een toppertje, ik zet het snel favoriet, ik ben ook verzot op advocaat en ook ik mocht als kindzijnde een kleine borrelglaasje advocaat met slagroom, mm...heerlijk, brengt weer een beetje nostalgie naar boven. En een advocaatje met tokkelroom is ook niet te versmaden.
Dank je wel voor dit recept.
Groetjes van anita.
josina

josina zegt:
Goh dit is een lekker recept volgens mij, ga het morgen maken, eerst even shoppen voor de advocaat!:):)
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Nou, dan zal ik de eerste maar weer zijn. Ik ben dol op advocaat. Als kind, heel verstandig.... kreeg ik al het onderste uit de fles vermengd met wat koffiemelk bij mijn oma. Ik lust er letterlijk wel pap van: In een longdrinkglas, goed gevuld en dan 1/3 geslagen room erop. Van een oude Indische mevrouw kreeg ik een goed recept, want daar sliep zij zo lekker op: Een goed gevuld glas advocaat met jenever erbij. Ik moet zeggen ik sliep er ook als een Roosje op. Dit recept is toppie!