KookJij

Abguste beh (kweeperensoep)

Een heerlijk abguste beh (kweeperensoep) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Libanon
Keuken: Oosterse
Bron: joop v leeuwarden
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Abguste beh (kweeperensoep) te bereiden

Laat de erwten een nacht weken en giet ze af.
Doe het lamsvlees, de erwten, het water zout, de ui, peper, geelwortel en de kaneel in een grote pan, breng het aan de kook en laat het 1 1/2 uur zachtjes koken.
Verhit in die tijd de olie, fruit er de kweeperenblokjes in tot ze gaar zijn en roer er het citroensap en de suiker door.
Voeg dit mengsel bij de soep en laat alles nog 40 minuten zachtjes koken.
Neem het vlees uit de pan en snijd het in stukjes.
Serveer de soep en geef het vlees er apart bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst