KookJij

Aardbeienhart

Een heerlijk aardbeienhart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardbeienhart te bereiden



Omdat de taartbodem zonder vruchten wordt gebakken, is er een steunvulling nodig.
Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een cirkel van circa 24 cm doorsnede. Bekleed een hartvormige taartvorm met het deeg en prik de bodem met een vork regelmatig in. Leg bakpapier en een steunvulling op het deeg en bestrijk de deegrand met losgeklopt ei. Bak de deegbodem circa 20 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C. Verwijder steunvulling en bakpapier en zet de bodem nog circa 10 min. in de oven. Verwijder de vorm en laat de deegbodem op een rooster afkoelen. Smelt de chocolade in een kom boven een pan met heet water. Bestrijk de deegbodem met een dunne laag gesmolten chocolade en laat dit hard worden. Schep een laagje slagroom op de deegbodem en verdeel de aardbeien hierover. Bestrooi de vruchten dun met poedersuiker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mirjam

mirjam zegt:
echt heeeeeeel heerlijk :p