KookJij

Aardappelsalade met pittige (Turkse) worst

Deze salade is erg lekker om al meteen na het bereiden lauwwarm te eten maar ook prima geschikt om al van te voren te maken voor een bbq of buffet. Probeer zelf maar uit wat je het lekkerste vindt. TIP: Strooi en nog een handvol (kalamata) olijven doorheen en eet er (Turks) brood bij.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Mediterrane
Bron: Foodies. In eigen keuken gemaakt, aangepast en gefotografeerd.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelsalade met pittige (Turkse) worst te bereiden

  1. Maak van bovengenoemde ingrediënten een dressing en zet deze opzij.
  2. Boen de aardappels schoon en snijd te grote exemplaren in 2 of 4 stukken. Kook ze ingeveer 10 minuten beetgaar en laat ze uitlekken
  3. Top de boontjes en snijd ze doormidden. Kook ze in ongeveer 5 minuten beetgaar en laat ze uitlekken.
  4. Breng de eieren met koud water aan de kook en kook ze ongeveer 5 minuten. Laat ze schrikken in koud water.
  5. Verwijder het vel van de worstjes en snijd ze in plakjes. Bak ze ongeveer 10 minuten zonder boter (komt vet genoeg uit de worst).
  6. Voeg de uitgelekte kriel en boontjes toe en laat dit nog eventjes zachtjes mee bakken, breng op smaak met peper en zout.
  7. Snijd de rode ui in halve ringen en de lente uitjes fijn en voeg deze aan het geheel toe.
  8. Schep alles goed door elkaar en voeg de dressing toe.
  9. Voeg de optionele olijven toe.
  10. Pel de eieren en snijd ze in kwarten. Voeg ze toe aan de salade en schep ze er voorzichtig doorheen.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Ik kom regelmatig in een Turkse supermarkt omdat ik daar altijd mijn Griekse kalamata olijven haal. Als ik tijd genoeg heb snuffel ik eventjes rond en kom ik meestal met meer naar buiten dan alleen olijven en brood.
Zo bracht ik laatst een keer de heerlijke pittige sucuk (spreek uit soedjoek) mee. Lekker om gewoon zo te eten of met gebakken eieren. Maar ik wilde er juist eens iets anders mee maken.
Op internet kwam in een recept tegen en dat heb ik als uitgangspunt gebruikt. Zelf heb ik er nog het een en ander aan toegevoegd en zo kwam ik uit op deze heerlijke salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst