KookJij

Recept voor Aardappelpuree met groenten en hespenblokjes

Ham of hesp (algemeen Belgisch-Nederlands) is het gedroogde, gepekelde of gerookte vlees van het dikke deel van de achterbout van een varken. In Oost-Nederland zegt men vaak ook schink of schenk. In Vlaanderen is het woord voor 'ham' 'hesp' of 'epse'. In Limburg spreekt men van sjónk of sjink.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Aardappelen beetgaar koken en afgieten deze pureren.
  2. Terwijl de aardappelen aan het garen zijn de wortelen in blokjes snijden eveneens de ajuin in blokjes snijden. Stoof deze even aan in boter. Voeg deze bij de puree goed kruiden de tomaat concassé  en hespenblokjes toevoegen, spattel alles goed onder elkaar met het scheutje boter en olijfolie. Serveer zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.
Recepten uit de doos van onze sloebers 16/12/2014

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst