KookJij

Aardappel-ovenschotel met meerdere kaassoorten

Het idee voor deze ovenschotel is afgeleid van Tartiflette. Daarin wordt de Reblochon de Savoie gebruikt, maar in principe kun je met elke kaas die je lekker vind zo een dergelijke aardappelschotel maken. Heb je meerdere kaassoorten in huis die anders maar blijven liggen, na een feestje of zo dan kun je die prima in dit gerecht verwerken. Want elk hapje dat je neemt smaakt dan weer verrassend lekker. Tip: Je kunt eventueel een glas droge witte wijn aan het gerecht toevoegen. Reken er dan wel op dat het geheel dan een beetje natter wordt.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappel-ovenschotel met meerdere kaassoorten te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en beboter de ovenschaal.
  2. Bak spek, ham en de gesnipperde ui.
  3. Klop de eieren los en klop de room erbij, peper, zout en nootmuskaat (voeg hier eventueel 1 glas droge witte wijn toe).
  4. Doe de aardappelschijfjes als eerste in de ovenschaal, daaroverheen komt het spek, ham , uimengsel.
  5. Giet het ei/room mengsel eroverheen en verdeel de kaas eroverheen.
  6. Zet de ovenschotel in de oven. Ongeveer 30 minuten op 200 graden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst