Recept
« Terug naar recepten
aardappel omelet met whiskeysaus
PT20M
aardappel omelet met whiskeysaus
Een heerlijk aardappel omelet met whiskeysaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
maggi
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe aardappel omelet met whiskeysaus te bereiden
Bereidingswijze saus:
Bak de plakjes knoflook in de olijfolie gaar.
Voeg de overige ingrediënten toe en kook de saus in 15 minuten al pruttelend in, roer af en toe.
Bereidingswijze omelet:
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelen in ca. 15 minuten op heel laag vuur gaar, ze mogen niet bruin worden.
Doe de aardappelen en een kom en roer er ei, zout en peper door. Giet het mengsel weer in de pan en bak 3-4 minuten op laag vuur, de omelet moet opstijven maar mag niet uitdrogen. Leg een groot bord over de koekenpan heen en draai de hele zaak om, zodat de omelet op het bord terecht komt.
Laat de omelet weer voorzichtig in de pan glijden en bak in 3 minuten ook de andere kant bruin.
Laat de omelet op een schaal glijden en minstens 5 minuten afkoelen
Bak de plakjes knoflook in de olijfolie gaar.
Voeg de overige ingrediënten toe en kook de saus in 15 minuten al pruttelend in, roer af en toe.
Bereidingswijze omelet:
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelen in ca. 15 minuten op heel laag vuur gaar, ze mogen niet bruin worden.
Doe de aardappelen en een kom en roer er ei, zout en peper door. Giet het mengsel weer in de pan en bak 3-4 minuten op laag vuur, de omelet moet opstijven maar mag niet uitdrogen. Leg een groot bord over de koekenpan heen en draai de hele zaak om, zodat de omelet op het bord terecht komt.
Laat de omelet weer voorzichtig in de pan glijden en bak in 3 minuten ook de andere kant bruin.
Laat de omelet op een schaal glijden en minstens 5 minuten afkoelen
Liske zegt: