KookJij

aardappel omelet met whiskeysaus

Een heerlijk aardappel omelet met whiskeysaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: maggi
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe aardappel omelet met whiskeysaus te bereiden

Bereidingswijze saus:
Bak de plakjes knoflook in de olijfolie gaar.

Voeg de overige ingrediënten toe en kook de saus in 15 minuten al pruttelend in, roer af en toe.

Bereidingswijze omelet:
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelen in ca. 15 minuten op heel laag vuur gaar, ze mogen niet bruin worden.

Doe de aardappelen en een kom en roer er ei, zout en peper door. Giet het mengsel weer in de pan en bak 3-4 minuten op laag vuur, de omelet moet opstijven maar mag niet uitdrogen. Leg een groot bord over de koekenpan heen en draai de hele zaak om, zodat de omelet op het bord terecht komt.

Laat de omelet weer voorzichtig in de pan glijden en bak in 3 minuten ook de andere kant bruin.

Laat de omelet op een schaal glijden en minstens 5 minuten afkoelen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Liske

Liske zegt:
Lees eens goed, de aardappelen moeten in de pan GEBAKKEN worden! Je moet ze zeker niet tot een papje roeren!
wim

wim zegt:
Waarom staat bij ingredienten: aardappels in blokjes ? Na het koken worden ze vermengd met ei tot een papje?
Marion

Marion zegt:
Een italiaanse variant op tortilla..maar klopt de whisky wel...doet me meer aan ierland denken! Niet dat het uitmaakt...het lijkt me heel lekker en vond het gewoon leuk om even te reageren. Gr.Marion