KookJij

Zelf ijs maken

Datum: 12 augustus 2012 Categorie: Column, Oproepjes, ijs, Kooktechnieken, Recepten, Vraagbaak Reacties: 3

Vandaag heb ik voor het eerst ijs gemaakt (zonder ijsmachine). Citroenijs om precies te zijn. Ik heb een heel simpel recept opgezocht, en deze gemaakt. Het smaakt ook erg goed! Mijn recept bestaat uit 2 citroenen, 400 ml water en 100 gram suiker. De bereiding is ook erg simpel, rasp de schil er af, snij de citroenen door het midden. Knijp de citroenen uit, en bewaar het sap. Doe de citroenresten in het water in een pan.

Breng het water aan de kook, en kook de citroenresten 3 minuten. Haal de resten er uit en voeg vervolgens het suiker toe. Roer totdat het suiker gesmolten is. Vervolgens voeg je de rasp en citroensap toe. Laat het afkoelen en doe het in de vriezer. Roer het om het uur goed door, een keer of 4. Dit kan je doen met de mixer, maar het is het best om het sowieso 1 keer te doen met de staafmixer zodat de citroenschil klein wordt.

Nu ik mijn ervaring/recept heb verteld, ben ik benieuwd of hier ook mensen zijn die zelf ijs maken. Dit mag met en zonder ijsmachine. Graag zou ik willen weten hoe ik dingen het beste aan kan pakken en welke recepten ik kan proberen/gebruiken.

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Chantal

Chantal zegt:
Klinkt goed!! Misschien ook lekker om het water te vervangen door room?
Harry

Harry zegt:
Zou kunnen, maar qua calorieën is dit gezonder. Anders krijg je room-ijs. En ik weet niet of je dat op deze manier kan maken :)
carmen02

carmen02 zegt:
Je kunt dit met allerlei fruitsooten maken: aardbeien, frambozen, bosbessen, watermeloen ed. Maar dan doe ik er wel wat limoen of citroen bij anders
zijn dit soort vruchten een beetje smaakloos, dus dan wat extra pit er in.
Succes, Carmen.

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten