KookJij

Persoonlijk profiel

« Terug naar gebruikers

Lex Heufke Kantelaar


Recepten: 9

Mijn kookverhaal (Lex Heufke Kantelaar)

Als leraar bouwtechniek heb ik nooit echt veel tijd gehad om te koken. Sinds ik met pensioen ben zijn we verhuisd uit het stapelgekke en drukke nederland naar de Turkse Riviera. En nu heb ik tijd genoeg om mij uit leven in de keuken. Alleen is er het probleem dat we hier in een islamitisch land leven en daarom geen varkensvlees kunnen krijgen. Daarentegen is de ossehaas hier spotgoedkoop. Jammer is dat er heel veel recepten ingredienten gebruiken die niet specifiek omschreven zijn maar worden genoemd als busje met italiaanse kruiden van de AH of zo iets. En jullie begrijpen dat italiaanse kruiden een heel wijd begrip is dus is de smaak erg afhankelijk van de preciese samenstelling. Maar we doen ons best met de dingen die we hebben. Ik wens iedereen heel veel plezier in de keuken.

Reageer op deze gebruiker

Uw bericht mag nog tekens bevatten

Reacties op deze gebruiker

Ed Heufke Kantelaar

Ed Heufke Kantelaar zegt:
Hoi Lex, indien mogelijk mag je nog reageren hoe het met jullie gaat.
Ed Heufke Kantelaar

Ed Heufke Kantelaar zegt:
Hartelijk gefeliciteerd en hartelijke groetjes. Diny en Ed.
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Zoals beloofd hier de ingrediëntenlijst v.d. KIP PIKANT (van Silvo):
Paprika, korianderzaad, knoflookpoeder, gedroogde ui, gember, komijn, cayennepeper, kurkuma, nootmuskaat, zout 26.2%, dextrose, monosodiumglutamaat (= vet-sin) =E621.
Rozemarijn, oregano, basilicum.
Een zakje van 25 gr is genoeg voor 1 kg kip; zelf strooi ik wat knoflookpoeder er nog bij, maar dat is een kwestie van smaak.
Voor verdere info zou je je kunnen wenden tot:www.silvo.nl
Hoop je hiermee van dienst te zijn.
Vriendelijke groet.