KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

Alle recepten

    1. Ingredienten: 200 gram sjalotjes, 200 gram kleine champignons, 60 gram boter, 1 theelepel suiker, peper en zout, 30 gram bloem, 5 deciliter visbouillon, van tablet, 1,25 deciliter créme fraiche, 3 theelepels citroensap, 400 gram kabel...
    2. Ingredienten: 100 gram hollandse gepelde garnalen, peper en zout, 25 gram boter, 25 gram bloem, 1 deciliter droge witte wijn, 2 deciliter visbouillon (van tablet), 3 eetlepels slagroom, 1 eetlepel tomatenketchup, 1 eetlepel gesnipperd...
    3. Ingredienten: 1 sjalotje, gesnipperd, 20 gr boter, 6 dl visbouillon, tablet, 1 dl droge witte wijn, 100 gr aardappelblokjes, voorgekookt, 100 gr dobbelsteentjes spek, 300 gr zalmfilet, in blokjes, 2 dl room, 2 el verse dille, gehakt,...

    4. Ingredienten: 5 mini broodjes met zaadjes, enkele schijven gerookte zalm:, mierikswortelpasta, sjalot, dille, roomkaas, dille, balsamico dressing, een stukje appel fijn gesneden, snoeptomaatje, erwtasperges, filet americain, sjalotje,...
    5. Ingredienten: 400 gr skreihaasje, 1 tomaat, 1 pijl witloof, 2 sjalotjes, 50 gr zeekraal, 150 gr pasta beetgaar, 4 dattelcherrytomaten, gemalen zwarte peper, citroengras gemalen, dille fijn gehakt, een scheutje ciderazijn, een scheut...
    6. Ingredienten: 200 gram garnalen, 1 ei, 100 ml slagroom, 150 gram gerookte zalm, 2 eetlepel dille, fijngesneden, 50 g boter, 8 plakken bacon of ontbijtspek, peper en zout, 600 gram kabeljauw aan één stuk, zonder vel
    7. Ingredienten: - 375 g farfalle (strikjespasta), - 2 kleine sjalotten, fijngesneden, - 1 kleine rode chilipeper, zaadjes verwijderd, fijngesneden, - 2 el olijfolie, - 300 g verse zalmfilet, in repen, - ± 1 dL visbouillon (van tablet),...
    8. Ingredienten: 1 pak pannenkoekmix, 400 ml melk, 1 pakje gerookte zalmfilet, 100 g verse roomkaas (bijv. Mon Chou), 2 el room, verse bieslook, verse dille, 1 teentje knoflook (of stengeluitje)

    9. Ingredienten: 2 vellen bladerdeeg, 100 gram ricotta, 1½ eetlepel heet water, 1 eetlepel bieslook, fijngehakt, 1½ theelepel mierikswortelroom, 3 plakken gerookte zalm, 1 eetlepel uitgelekte kappertjes, 3 takjes dille
    10. Ingredienten: - een stuk doornhaai +/- 500 gr, - 4 aardappelen beetgaar in vier gesneden, - 10 tal champignons in schijven gesneden, - 1 tomaat in kwartjes gesneden, - 1 wortel in reepjes gesneden, - gemalen zwarte peper, - dille, - p...
    11. Ingredienten: 80 cupjes, 8 Hollandse nieuwe, 100 gram geraspte kaas, 100 gram gekookte ham, 150 gram zachte leverworst, 100 gram gerookte zalm, 200 gram zachte mon-chou, 1 dl. crème fraîche, zalmeitjes, sjalotten, 1 rode punt paprika,...
    12. Ingredienten: 6 worteltjes, kwart selderijknol, 3 groene paprika's, 3 gele paprika's, 3 rode paprika's, 12 augurken, 6 kleine, harde tomaten, 12 teentjes knoflook, 2 el kekererwten, 6 takjes dille, 6 muntblaadjes, 50 gr wijnbladeren,...
    13. Ingredienten: 200 gr spirelli pasta, 1 zoete ajuin, 1 halve komkommer, 6 snoeptomaatjes, 300 gr kabeljauw, dille, oregano, peper, bloem, boter, wokolie met kokosnoot & curry aroma

    14. Ingredienten: 100 gr. gerookte zalmfilet, 1 bakje roomkaas naturel, dille, zeezout en peper
    15. Ingredienten: 250 gram zeevruchten, (diepvries en ontdooid), 300 a 400 gram gesneden snijbonen, 1 ui in stukjes, 2 a 3 teentjes knoflook in stukjes, 0,5 tablet visbouillon opgelost in 1 kopje heet water, verse kruiden bijv. tijm, pete...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Tarte Flambee met Jalapeno
    Tarte Flambee met Jalapeno Categorie Overig
    Een eigen bedachte variant op het gerecht Tarte Flambee, van origine uit de Elzas. Ingredienten: Tarte Flambee deeg (Tante Fannie), Jalapeno, (Rode) ui, Gerookte spekreepjes, Creme Fraiche
  2. Chili con Carne zonder bonen
    Chili con Carne zonder bonen Categorie Overig
    Chili con Carne, maar dan zonder de bonen. Ingredienten: Gehakt, Ui, Knoflook, Chilipoeder, Zout, Peper, Courgette, Paprika, Tomatenblokjes
  3. Gehakttaart met croissantdeeg
    Gehakttaart met croissantdeeg Categorie Overig
    Ik had nog een blikje croissantdeeg staan wat op moest en deze taart van gemaakt Ingredienten: 1 prei , 1 ui, 1 teentje knoflook, 125 gram spekreepjes of blokjes, 300 gram rundergehakt, 1 blikje croissantdeeg, peper en zout uit de molen, cayennepeper, pikante paprikapoeder, ±100 gram geraspte kaas (welke jij lekke
  4. Sambal eieren
    Sambal eieren Categorie Overig
    Ik heb ze ooit een keer gehad bij een Indonesisch restaurant, daar vielen ze erg in de smaak. Nu mijn eigen variant van het recept. Ingredienten: Eieren, Ui, Knoflook, Maizena, Kippenbouillon, Surinaamse sambal, Ketjap Manis, Bruine Basterdsuiker, Olie, Sap van citroen
  5. Provencaalse tonijnmuffins
    Provencaalse tonijnmuffins Categorie Amuse
    Provencaalse tonijnmuffins Ingredienten: John West toninmoot met een vleugjee olijfolie, zelfrijzend bakmeel, ei, melk, olijfolie, geraspte jong belegen kaas, verse Provencaalse kruiden of, gedroogde Provencaalse kruiden, zout, peper
  6. Makreeltaart met kaas en prei
    Makreeltaart met kaas en prei Categorie Warm
    Makreeltaart met kaas en prei Ingredienten: John West Makreelfilets in zonnebloemolie easypeel, bladerdeeg (diepvries), prei, citroen, peterselie, basilicum, bieslook, eieren, slagroom, geraspte jonge kaas, knoflook, olijfolie, zout, peper
  7. Glaasje met tonijnsalade
    Glaasje met tonijnsalade Categorie Amuse
    Glaasje met tonijnsalade Ingredienten: John West Tonijn Inspirations Basilicum, pijnboompittem, dunne stengels bleekselderij, ciabattabroodje, zeezout (molen), kerstomaatjes, peterselie, zout, peper
  8. Courgettesoep met rode zalm
    Courgettesoep met rode zalm Categorie Koud
    Courgettesoep met rode zalm Ingredienten: blikje John West wilde rode zalm, courgette, groentenbouillon, olijfolie, knoflook, slagroom, zout, peper
  9. Bruschetta met gegrilde sardines
    Bruschetta met gegrilde sardines Categorie Amuse
    Bruschetta met gegrilde sardines Ingredienten: John West gegrilde sardines naturel, trostomaten, basilicum, olijfolie extra vierge, knoflook, setvig vloerbrood, versgemalen zout, peper
  10. Deense sandwich met zalmpate
    Deense sandwich met zalmpate Categorie Beleg
    Deense sandwich met zalmpate Ingredienten: John West zalmpate, komkommer, ui, witte-wijnazijn, suiker, zuurdesembrood, mayonaise, dille