KookJij

Zweedse kaneelbroodjes

Een heerlijk zweedse kaneelbroodjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
  2. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Zweden
Keuken: Europese
Bron: ztrdg december 2012
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zweedse kaneelbroodjes te bereiden

Kneus de kardemompitten zodat de zaadjes loskomen.
Verwarm de melk (niet koken) met de pitten en laat 10 min. trekken.
Laat de boter zachtjes smelten, zeef de melk en laat deze tot lauw afkoelen. Zeef de bloem en meng met de suiker, zout, gist, gesmolten boter en melk tot een soepel deeg.
Kneed het ca. 5 min. en laat het ca. 40 min. in een diepe kom onder een warme vochtige doek rijzen tot de dubbele hoeveelheid.
Meng voor de vulling de boter met de suiker en kaneel.
Kneed het deeg even door en rol het met wat bloem uit tot een plak van 30 bij 40 cm.
Smeer de vulling over de plak deeg en rol de plak in de lengte op.
Vet de bakplaat heel licht in met boter of bekleed de plaat met bakpapier. Snij de rol in 2 cm dikke plakken en verdeel ze op de bakplaat.
Laat de broodjes nog 20 min. onder een doek rijzen.
Verwarm de oven voor op 240 °C. Klop het ei los. Smeer de broodjes in met ei en bestrooi met de greinsuiker. Bak ze in ca. 8 min. net gaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Gaat dit zeker maken is makkelijker dan de zeeuwse bolussen:p:p
Inge

Inge zegt:
Makkelijk en heerlijk, precies wat ik zocht!!
qvanderpalm

qvanderpalm zegt:
Dank je wel, het is makkelijk en doet het altijd goed bij de kids, ook lekker mee naar school:)
slaatje

slaatje zegt:
Wat een leuk recept en met film, het proberen waard. Groetjes Gerda :p:p:p:p
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Thanks Quen. A picture is worth a thousand words. Prachtig dat filmpje erbij. En zo fijn op tijd voor de komende feestdagen.
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Quen van der Palm, welkom op Kookjij heerlijke Zweedse kaneelbroodjes en nog met een filmpje erbij prachtig. Kijken uit naar je volgende recepten.
Groetjes Hilde Kookjij & team :)