KookJij

Zuurvlees zoals mijn moeder het maakte

Een heerlijk zuurvlees zoals mijn moeder het maakte recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: mijn moeder
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zuurvlees zoals mijn moeder het maakte te bereiden

Leg het vlees in een diepe pan (met deksel) en overgiet het met half water, half azijn tot het helemaal onderstaat. Verdeel de uienringen, kruidnagel en laurierblaadjes over het vlees. Sluit de schaal af met de deksel. Laat 3 dagen staan op een koele plaats. Neem het vlees uit de marinade, dep het droog en wrijf het in met peper en zout. Schep uien en laurier uit de marinade en laat ze uitlekken. Smelt in een braadpan de boter tot het schuim wegtrekt en braad het vlees aan alle kanten bruin. Doe de uien en laurier erbij en bak het even mee. Blus af met zoveel marinade dat het vlees onderstaat. Voeg suiker, appelstroop en ontbijtkoek toe en laat alles 3 uur sudderen, draai het vlees regelmatig om. Voeg zonodig nog wat marinade toe. Bind de saus met maizena en proef of er nog zout peper of suiker bij moet.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

anke plomp

anke plomp zegt:
Ik heb dit recept al een paar keer gemaakt echt heerlijk is het!!
Esther

Esther zegt:
lijkt mij een heerlijk recept voor dit gerecht
hns

hns zegt:
Ik vind dit zo leuk, er zijn verschillende recepten met zuurvlees.
Ik zet er zelf ook een in!
Hans:):):)en Bores m'n hond, die de restjes zeker zal waarderen!!
curry

curry zegt:
Dit ga ik tijdens de 4daagse voor mijn gasten maken lekkkkkkkkkkkker.
dick

dick zegt:
Super, echt een utregter met limburgse symphatieen blij gemaakt.
p.campfens

p.campfens zegt:
graag aanmelden
Eijkelberg.

Eijkelberg. zegt:
Beste minse dit recept is echt het beste!Ech ich mijn dit rech oet mien hert. Loat euch niks in de kleier neije, door angere!
ramona

ramona zegt:
Ik doe daar geen maizena in.En geen suiker hoor.Je doet ook veel laurierblaadjes erbij en ook kruidnagels erin.En te veel azijn.
eric

eric zegt:
Staat nu op het petrolium stel, ga het vanavond eten, ruikt in ieder geval lekker.
moon

moon zegt:
Wij gebruiken rundvlees voor het maken van zuurvlees. Het vlees gaar bakken en goed laten pruttelen. Wij gaan straks eten en vinden het lekkerst als alles goed gaar is! Mmmm lekker hoor:):):p:p
Joe

Joe zegt:
Een dag is goed extra appelstroop en lekker peper:p:D:o:(:p
Liske

Liske zegt:
Een etmaal in de marinade is genoeg. Als je wat meer ontbijtkoek neemt, is de suiker niet nodig en ook de maizena niet, want peperkoek heeft een bindende werking. 4 eetl. appelstroop vind ik erg weinig. Groetjes, Liske.
karel

karel zegt:
12 u is genoeg en maizena hoort er zeker niet bij, wel peperkoek.
sanya

sanya zegt:
Ik zet het vlees 1 nacht in de koelkast om te marineren.Ik vind 3 dagen wel lang hoor.
Anna

Anna zegt:
Ja hoor, geen enkel probleem. Succes!

Anna.
KookJij.