KookJij

Zuurkool op z'n Hongaars

Een heerlijk zuurkool op z'n hongaars recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zuurkool op z'n Hongaars te bereiden

Vlees in dobbelsteentjes snijden.
Olie verhitten in een grote pan en daarin de kleingesneden uitjes goudgeel bakken. Daarna de pan van het vuur nemen en de paprikapoeder in de pan strooien en goed doorroeren.
De pan weer terug op het vuur zetten en het vlees bij de uien doen en bestrooien met zout en peper.
Ook de komijn, peper (heel laten) en de laurierblaadjes erbij doen.
Als het vlees half gaar is (na ongeveer 45 minuten) zuurkool op het vleesmengsel leggen en daarop wat water schenken tot het precies onder water staat.
De 2 bouilllonblokjes oplossen in een beetje water en daar ook de eetlepel tomatenpuree in oplossen en ook dit inde pan schenken.
Als je van rijst houdt dan kun je er een kopje rijst overheen strooien en mee laten koken, maar dat is niet noodzakelijk.
Als het vlees helemaal gaar is, na totaal ongeveer 1½ uur pruttelen, Serveren: Zuurkool is lekker met brood maar ook kan je gekookte aardappelen op een bord scheppen en daarop een schep van het zuurkoolmengsel en daar bovenop nog een schep crème fraiche.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst