KookJij

Zuurkool met eekhoorntjesbrood

Een heerlijk zuurkool met eekhoorntjesbrood recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Polen
Keuken: Europese
Bron: Vis- Schaal- en Schelpdieren 1992
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zuurkool met eekhoorntjesbrood te bereiden

De zuurkool opzetten met ± ¼ liter water (of volgens kookvoorschriften). Aan de kook brengen en zachtjes gaar laten worden. Als de zuurkool gaar is uit laten lekken en HET STOOFVOCHT OPVANGEN.
Het eekhoorntjesbrood in een pannetje doen met zoveel heet water dat ze net onderstaan. Op laag vuur laten pruttelen tot het eekhoorntjesbrood zacht is (zie ook opmerking). Het kookvocht NIET weggooien.
Intussen de ui in ringen snijden of snipperen.
In de (braad)pan de boter verhitten en de ui goudbruin fruiten. Strooi dan de gezeefde bloem al roerend over de ui en goed mengen.
Roer nu het opgevangen kookvocht van de zuurkool door het bloemmengsel . Blijf roeren tot het kookt, voeg dan de zuurkool toe en het eekhoorntjesbrood met kookvocht toe (als je het te nat vindt, wat geen/minder kookvocht erdoor doen).
Schep alles goed door elkaar.
Indien nodig zout en peper naar smaak toevoegen.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Lekker met gepaneerde vis en gekookte aardappels of aardappelpuree.
Volgens het boek is dit in Polen een populair recept voor de kerstavond.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst