KookJij

Zoet korstdeeg

Een heerlijk zoet korstdeeg recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2-10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
  2. > Kinderen - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zoet korstdeeg te bereiden

Snijd de koude boter in blokjes. Breek de eieren in een kom en klop ze met een scheutje melk door elkaar. Zeef de bloem uit op een werkvlak. Zeef de poedersuiker over de bloem. Werk de blokjes boter met de hand door de bloem en poedersuiker tot een kruimelig mengsel. Rasp de citroenschil over het mengsel. Voeg geleidelijk het ei-melkmengsel toe tot je een bal deeg hebt. Stuif een beetje bloem op de bal. Strooi dan nog wat deeg over de deegbal en op het werkvlak en leg de bal neer. Kneed de bal niet te lang want anders wordt het deeg niet kruimelig en bros. Druk de bal tot een platte schijf. Strooi er nog wat bloem over en pak het in in keukenfolie. Laat het deeg 30 minuten in de koelkast rusten alvorens te gebruiken.

Mijn kookverhaal (Machella Lin)

Dit deeg is heerlijk als basis voor diverse soorten gebak en koekjes. En je hebt meteen een kilo en dus kun je er verschillende produkten mee maken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst